Tjerk doet met vrienden mee aan Red Sea Challenge

26 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tjerk van der Wal uit Sliedrecht en vriend Marco Groenenberg en vriendin Karin Nab uit Capellen a/d IJssel zijn op zaterdag 24 juli vertrokken uit voor een woestijnrally naar de Rode zee. Het trio doet mee aan de ”Red Sea Challenge”, een autorally van Zandvoort naar de Rode zee. De rally staat in het teken van goede doelen en onderweg doen ze twee Bulgaarse weeshuizen aan voor geld en goederen af te geven.

Even als de andere 39 deelnemers hebben zij zich laten sponsoren door bedrijven uit de regio. Het geld komt ten goede aan Bulgaarse weeshuizen en het Kika fonds. ,,Bij de start zaterdag hoorden we via de wedstrijdleiding dat er voor 40.000 euro bij elkaar was gebracht en dat gehoopt werd op nog meer tijdens de reis", laat Tjerk weten.

Traditioneel werd als start een duik genomen in de zee bij Zandvoort. Een verplicht onderdeel van de rally is dat er in vijf zeeën moet worden gezwommen: de Noordzee, de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Dode Zee en de Rode Zee. De 10.000 kilometerlange tocht voert door het voormalige Oostblok, Turkije, Syrië met als einddoel Aqaba in Jordanië. Tjerk: ,,Ik verwacht dat het met name na Turkije interessant wordt in niet Europese landen met grensovergangen enzo."

Het idee om mee te doen ontstond tijdens de bierfeesten in München. ,,We wilden een keer op een andere manier vakantie houden", aldus Tjerk. De Sliedrechter ging op zoek naar een oude Barrel en vond een Ford Maverick voor enkelen honderden euro's. Daar gingen de drie avonturiers mee aan de slag. Of het barrel na 10.000 kilometer ook de weg terug gaat maken is nog maar de vraag.

De equipe is te volgen op het internet via www.wadivrum.nl.

advertentie
advertentie