Meer zelfvertrouwen door assertiviteitstraining

26 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor jong-volwassenen tussen 18 en 25 jaar die verlegen of onzeker zijn begint het Maatschappelijk Werk van Rivas Zorggroep met assertiviteitstrainingen. De trainingen helpen bij het geven van een mening of het tonen van gevoelens zoals boosheid of verdriet. De cursus wordt gegeven na de zomer, bij voldoende deelnemers in september, in verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

Tijdens tien wekelijkse bijeenkomsten leren de deelnemers om te gaan met hun onzekerheid. ,,De reden van aanmelding kan voor iedereen verschillend zijn", zegt Marije Versteeg, coördinator groepsmaatschappelijk werk bij Rivas Zorggroep. ,,Door met elkaar over de diverse problemen te praten en mee te doen aan oefeningen kun je nieuwe vaardigheden leren en om leren gaan met je onzekerheid."

Tijdens deze assertiviteitstraining leren de deelnemers grip te krijgen op moeilijke situaties thuis of op het werk. ,,Hiervoor werken we onder andere aan de communicatie", legt Versteeg uit. ,,Na deze cursus hebben de deelnemers geleerd makkelijk contact te leggen met anderen en hun grenzen aan te geven. Hierdoor leren zij beter om te gaan met voor hen soms moeilijke situaties. Zo kunnen zij meer ontspannen en tevreden zijn. Dit draagt allemaal bij aan het zelfvertrouwen."

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met de Centrale Toegang van het Maatschappelijk Werk via (0183) 64 35 71 of centrale.toegang@rivas.nl. Meer informatie over andere diensten van Rivas Zorggroep is te vinden op www.rivas.nl of verkrijgbaar via Rivas Zorglijn, 0900 - 8440 (lokaal tarief).

advertentie
advertentie