Buurtfeest in de Beugelaar: gezellig en goed voor de buurt

28 juli 2010 om 00:00 Nieuws

“Goed voor het onderlinge contact, je leert elkaar kennen” zegt Eric de Ruiter die samen met zijn buurman John Visser dit jaar het buurtfeest voor de bewoners van de Beugelaar, Kraal en Hopper organiseert. Sinds 8 jaar is er een buurtfeest waaraan steeds meer bewoners deelnemen, dit jaar zijn er al 60 mensen die elkaar gaan opzoeken op zaterdag 28 augustus en met zijn allen een gezellige middag en avond zullen hebben. De spreekwoordelijke barbecue is er natuurlijk, ook een drankje, maar ze doen het wel met zijn allen.

De tuinmeubels, tafels en parasols, koelboxen en -kastjes worden door de buurtgenoten opgesteld, bij slecht weer zullen er ook partytenten door hen beschikbaar gesteld worden. In de loop van de dag gaan ze opbouwen en spontaan komen andere bewoners helpen, Iedereen werkt mee en doet mee. Als er mensen zijn die zich nog niet hebben aangemeld dan kunnen ze even naar Beugelaar 13 of 15 lopen, Eric en John schrijven je graag in. Eric: “Dit jaar hebben we voor het eerst een luchtkussen waarop de kinderen zich kunnen vermaken, vorig jaar werden de kinderen geschminkt, want in deze kinderrijke omgeving wordt er natuurlijk aan de kinderen gedacht. Als zij het leuk vinden en het naar de zin hebben dan is er al heel veel gewonnen.

Ook voor de volwassenen is het goed, het draagt bij aan de onderlinge contacten, je gaat elkaar helpen en ondersteunen en als er wat is kun je elkaar zo nodig aanspreken.” Dat past natuurlijk heel goed in de filosofie van de gemeente, die vindt dat de leefbaarheid verbeterd kan worden, dat lijkt in deze buurt bijzonder goed te lukken.

De organisatie is ook nooit een probleem, de buurtbewoners pakken die bij toerbeurt op, het ene jaar ben je nieuw en krijg je ondersteuning, het volgende jaar ben jij ervaren en wordt weer een andere bewoner van het buurtje ingewerkt. De bewoners moeten wel een financiële bijdrage leveren, maar ook de gemeente draagt een steentje bij.

“Door samen te werken kunnen we de kosten laag houden en hebben we allemaal een leuke en gezellige dag met grote gevolgen voor de leefomgeving” zegt Eric.

advertentie
advertentie