Sliedrechtse jongen verliezen van Amerikaanse boys

Nieuws

SLIEDRECHT - Op sportpark De Lockhorst werd woensdag 28 juli een internationale wedstrijd gespeeld tussen Sliedrecht onder 14 en DTS Holland Boys onder 13 uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse jongens wonnen terecht de wedstrijd, maar het feest in de kantine na afloop was er niet minder om. Daar werd nog uitgebreid 'gefrituurd', gepraat, gelachen en nieuwe vriendschappen gesloten.

Na heel wat voorbereidingen arriveerden de Amerikanen met Nederlandse begeleiding om klokslag 18.00 op het sportpark, waar zij onder de indruk raakten van het "small stadium". Na een ontvangst met broodjes en drinken werden de kleedkamers opgezocht.

De wedstrijd stond onder leiding van drie officials, allen in het geel. Scheidsrechter M. van Tuyl floot, na heel wat foto's en handjes, voor de aftrap van de wedstrijd. In het begin was het rommelig en wennen aan het nieuwe kunstgras. Maar naar mate de eerste helft duurde, kregen de Amerikanen steeds meer grip op de wedstrijd. Ze waren fysiek sterk, stonden goed gepositioneerd en beschikten ook nog over een goede baltechniek. Ze kwamen dan ook na een afstandsschot terecht op voorsprong.

Na de rust kon Sliedrecht, met nog geen training in de benen, meer tegenstand bieden aan de Amerikanen. Van beide kanten waren leuke combinatie's en actie's te zien. Uiteindelijk liep DTS Holland Boys uit naar een ruimere marge. Het eredoelpunt voor Sliedrecht kwam nog wel. De Amerikanen, die fysiek heel sterk waren, wonnen terecht. De wedstrijd was zeer sportief en het onderlinge respect naar elkaar was groot. Na de wedstrijd was er voor elke Amerikaanse speler nog een klein aandenken aan de wedstrijd.

advertentie