'Huifkar voor Kika’ met rockcoverband XL

Nieuws

SLIEDRECHT – De aftrap voor ‘Huifkar voor Kika’ op zaterdag 21 augustus wordt om 16.00 uur gegeven door Tom Pauw, de presentator van de benefiet. Om 16.30 uur barst het optreden los van ‘Rockcoverband XL, die nummers speelt van onder meer Anouk, Radiohead, The Darkness, AC/DC en ZZ top. Een uurtje later tijdens de pauze krijgt Miranda van Kika (Kinderen Kankervrij) het woord om wat meer te vertellen over de organisatie. Daarna is het podium weer voor de band. Om 19.30 uur wordt de uitslag van de WK poule bekend gemaakt en is de trekking van de loterij. Daarna mag DJ Twan zich uitleven achter de draaitafels. Als hij daartoe tenminste nog is staat is, want vanaf het begin van de benefiet zal hij zich in de kroeg de benen uit het lijf trappen op een hometrainer. Het publiek kan tegen betaling een gokje wagen over het te bereiken aantal fietskilometers.

Door Margreet Strijker

Kika werft van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De initiatiefnemer van ‘Huifkar voor Kika’ Richard Polderman doet samen met eigenaren van Bar De Huifkar Wil Eckhardt en Daniëlle Slagter verslag van de ontwikkelingen. ,,Er zijn helaas best veel mensen in onze omgeving die kanker hebben en met deze benefiet hopen we van iets negatiefs wat positiefs te maken. Jong en oud staan erachter, iedereen voelt zich betrokken. De donatiepot op de bar moeten we regelmatig legen, anders zou hij overlopen en ook via ons speciale rekeningnummer stromen de donaties binnen.”

Voor het raam van De Huifkar hangt een poster waarop de actuele stand wordt bij gehouden. Richard is blij te melden dat te teller al ruim over de 6000 euro is gegaan en is enthousiast over de vele positieve reacties. ,,We zijn zeer vereerd dat Tom Pauw bereid is de Benefiet aan elkaar te praten. Veel mensen kennen hem van de voetbal en de politiek en mij is verteld dat hij heel goed en leuk presenteren kan.” Drukkerij Van den Dool sponsorde de lotenboekjes en dankzij www.relies.nl is er een desktop pc + Windows 7 te winnen. De hoofdprijs van de loterij is een door Adje van de Berg gesigneerde gitaar. ,,En omdat De Huifkar een muziekcafé is vind ik die gitaar zo’n geweldige en toepasselijke prijs. We zijn eraan gekomen doordat ‘Vandenberg’ een vriend is van Ruud de Gruijter. Zijn bedrijven www.outletpapendrecht.nl en www.huurvakantievillacuracao.nl. sponsoren de gitaar, maar ook het optreden van de band.”

De Brijhapper zorgt voor ballonnenclowns. In de pauze zijn er gesponsorde broodjes en een vast percentage van de verkoop van de consumpties is voor Kika. Aan het eind van de dag zal De Huifkar dit bedrag verdubbelen. Richard: ,,Het is hartverwarmend allemaal. Dit is echt nog een kroeg waar een familie gevoel heerst.”

Bar De Huifkar, Kerkbuurt 140 Sliedrecht. Informatie over de benefiet via telefoonnummer 06-57203178. Donaties op Rekeningnummer 113252706 o.v.v. ‘Huifkar voor Kika’ of in de pot op de bar.

Op de foto: Links Richard Polderman. Rechts Huifkar eigenaren Wil Eckhardt en Daniëlle Slagter.

advertentie
advertentie