Complete kermis met waarzegsters en spookhuizen

22 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Griendenkermis in de Stobbe is dankzij de enthousiaste buurtbewoners, het schitterende weer en de muzikale kwaliteiten van ‘Jan pak de Leuning’ prima verlopen. Zowel ’s middags als ’s avonds vermaakte jong en oud zich met allerlei kermisspelletjes als de Kop van Jut, ring werpen, ballen gooien, touwtje trekken en in de schiettent. Tijdens een wandeling door de tuinen in de Stobbe en Stormrand kon een ieder een kijkje nemen bij een spiegel- en diverse spookhuizen. En er woonde een enge freak in een rariteitenkabinet.

Door Margreet Strijker

De vele bezoekers aan de Griendenkermis konden een gokje wagen bij een fruitautomaat en een bezoekje brengen aan de vrouw met de baard. Bij diverse waarzegsters konden ze terecht voor een kijkje in de toekomst. Zelfs Bert en Ernie reden er rond in botsautootjes. Vanzelfsprekend ontbraken een ballonnenclown, poffertjes en suikerspinnen niet. Aan de kermistuinen van de creatieve Griendenbewoners was een wedstrijd verbonden. De jury bestond uit nieuwe buurtbewoners uit Stobbe (Emiel en Pia) en Stormrand (Willem en Marja). De rijdende waarzegster van de familie Zonnenberg werd door hen als winnaar uitgeroepen. Het spookslot van de familie Boer-Buskens en Bert en Ernie in botsautootjes van familie Den Otter werden respectievelijk tweede en derde. De Freakshow van de familie Van Rekom leverde een originaliteitprijs op.

Vanaf een uur of acht zorgden de drie Jannen van de legendarische buurtband ‘Jan pak de Leuning’ voor een muzikaal avondje met de nodige grappen en grollen dat door ging tot in de kleine uurtjes.

De buurtfeestcommissie wil sponsoren Reli Groep en Bioderij, maar ook alle buren van harte bedanken voor de medewerking en de gezelligheid. ,,Dankzij hen hadden we weer een geweldige dag.” Volgend jaar wordt er voor de tiende keer een buurtfeest voor en door de bewoners van de straten Stobbe, Stormrand, Hoepel en de vijverkant van De Horst georganiseerd. ,,En dat moet natuurlijk iets extra’s worden.” aldus de feestcommissie.

Op http://griendvaart.hyves.nl/ zijn foto’s van deze en eerdere Griendenbuurtfeesten te zien.

Op foto 1: De waarzegster van de familie Zonnenberg die de eerste prijs gewonnen heeft.

advertentie
advertentie