Trimclub ABC als stok achter de deur

23 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij Trimclub ABC in Sliedrecht start op zaterdag 28 augustus om 9.00 uur weer de looptraining voor beginners. Een goede optie voor diegenen die de stimulans van een groep goed kunnen gebruiken bij hun voornemen te gaan trimmen.

Uit een onlangs gehouden enquête, waar diverse loopverenigingen waaronder ABC aan hebben meegewerkt, zijn diverse conclusies te trekken. Eén daarvan is dat de meeste leden, zowel de nieuwe als leden die al lange tijd bij de club zijn, als één van de belangrijkste redenen om lid te worden van een loopgroep opgaven dat dit de bekende stok achter de deur is. ,,Want als je alleen gaat wil het er vooral bij kou en regen al snel bij inschieten. Dus samen lopen stimuleert", weet Arjan Holster van Trimclub ABC.

Onder deskundige begeleiding brengt ABC de deelnemers in tien weken, afhankelijk van hun instapconditie, op het niveau om probleemloos 4, 6 of 10 kilometer aan één stuk te kunnen hardlopen. Eén van deze drie afstanden leggen ze af tijdens de Bolderloop ten bate van de manege van de Merwebolder op zaterdag 13 november. De Bolderloop wordt jaarlijks georganiseerd door de Sliedrechtse Trimclub en veel ABC-leden en andere lopers nemen hier aan deel.

De kosten voor de volledige training bedragen 20 euro, inclusief adviezen over blessurepreventie, voeding, schoeisel, gratis deelname en herinnerings-T-shirt bij de Bolderloop.

Na de cursus van 10 weken, elke zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur, kunnen de deelnemers ervoor kiezen individueel te blijven lopen als geoefende trimmer. Zij worden met plezier verwelkomd bij Trimclub ABC waar wekelijks op de zaterdag- en/of dinsdagmorgen getraind wordt in één van de loopgroepen van diverse niveaus. Naast deze wekelijkse trainingen organiseert de vereniging diverse activiteiten zoals een speculaasloop in de bossen bij Drunen, een training op het strand in Rockanje, een avondmarathon, een jaarlijkse barbecue et cetera.

Voor verdere info en opgave voor de cursus kan gebeld worden met Arjan Holster: 06-11523885 of via mail: info@trimclubabc.nl. Zie ook: www.trimclubabc.nl.

advertentie
advertentie