Team ReproVinci klaar voor Tour for Life

24 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na bijna een jaar voorbereiding is het over een paar dagen eindelijk zover. Team ReproVinci start zondag 29 augustus in Oulx - Italië met de Tour for Life, een sponsor actie voor Artsen zonder Grenzen, om vervolgens op zondag 5 september te finishen op de Cauberg (Valkenburg).

Oktober 2009 was de inschrijving van Team ReproVinci een feit. Plannen werden gesmeed om zoveel mogelijk geld op te halen, allemaal ten behoeve voor Artsen Zonder Grenzen. Bedrijven konden een plekje kopen voor hun logo op het speciaal voor Tour for Life ontworpen wielertenue. Hiermee is bijna €12.000,- opgehaald. Verder hebben vrienden, familie de actie van Dirk-Jan en Gerben van Roest, Jesse Wilzing en Rik Koorevaar gesteund. Maar ook andere sponsoren steunen het initiatief en doel van deze mannen .Met de laatste toezeggingen die gedaan zijn gaat Team ReproVinci in totaal ongeveer €22.000,- bij elkaar fietsen voor Artsen zonder Grenzen.

Het afgelopen jaar is er niet alleen geld opgehaald maar zijn er ook materiële zaken toegezegd. Zo staat er een camper tot hun beschikking voor de overnachtingen en worden bovendien brandstof en sportvoeding gesponsord.

,,Elke sponsor die doneert, met een klein of groot bedrag, geeft een stuk moraal aan het team”, aldus Rik Koorevaar. ,,Support van bekenden en onbekenden is tof. Dan weet je waar je het voor doet en dat er mensen achter je staan. Zo komen we makkelijker over die bergen”, zegt Rik lachend.

Naast alle praktische zaken die geregeld zijn is er ook hard getraind. Elke renner heeft gemiddeld zo’n 5000 kilometer in de benen zitten en heeft herhaaldelijk de Belgische Ardennen opgezocht om het klimmen te trainen.

Sponsoring is nog steeds mogelijk. ,,Het werk van Artsen zonder Grenzen is goed en belangrijk. Recente beelden van Pakistan maken dat concreet, ook voor ons. De beelden die je ziet, de kinderen die moederziel alleen ronddwalen: we kunnen ze op onze manier helpen”, aldus Dirk-Jan van Roest.

Mensen die de renners en het werk van Artsen zonder Grenzen willen steunen kunnen kijken op hun website: http://tourforlife.reprovinci.nl.

advertentie
advertentie