Rommelmarkt in Wijngaarden

Nieuws

WIJNGAARDEN - In Wijngaarden wordt zaterdag 4 september de traditionele rommelmarkt gehouden met diverse activiteiten daar omheen. De marktverkoop begint om 7.30 en eindigt om 15.00 uur.

Op de markt staan 34 kramen die allerlei artikel aanbieden. Op het schoolplein van Chr. Basisschool De Zaaier staat de meubeltent met een grote hoeveelheid meubelen. Het ijsclubgebouw is deze dag omgebouwd tot restaurant. Verenigingsgebouw “De Haveling” is het centrum van een veiling van antiek en curiosa. Bezoekers kunnen ook meedoen aan de schietcompetitie van de plaatselijke Schietvereniging om in het bezit te komen van een taart.

Gedurende de markt zal de kerk aan de Dorpsstraat, die ongeveer het jaar 1200 dateert, voor het publiek geopend zijn en van 12.30 tot 13.00 vindt daar een samenzang plaats. Parkeergelegenheid is er volop in het Oost- en Westeinde. Borden leiden de bezoekers hier naartoe.

De opbrengst van de Rommelmarkt komt voor vijftig procent ten goede aan de Hervormde Gemeente. Twintig procent is bestemd voor het plaatselijke verenigingsgebouw “De Haveling”, terwijl ook twintig procent wordt verdeeld onder de twintig verenigingen in het dorp. Dit jaar gaat tien procent naar “de Zonnebloem afdeling Graafstroom”.

advertentie