Uitwisseling met Roemenië voor vrouwelijke vrijwilligers

Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Commundo zoekt zes Nederlandse vrouwelijke vrijwilligers van 50 jaar of ouder die vrijwilligerswerk willen doen in Roemenië en Nederland. Het gaat om een uitwisselingsproject met de Roemeense non-profit organisatie Chance for Life. De zes vrouwen gaan voor drie weken naar Roemenie en een half jaar later komen zes Roemeense vrijwilligers naar Nederland om hier in een project voor een kwetsbare groep te participeren. Vanwege een subsidie is de uitwisseling kosteloos.

De focus van het project ligt op de persoonlijke ontwikkeling van de zes Nederlanders en de zes Roemenen. Door het vrijwilligerswerk leren zij hoe zij fondsenwervende en sociale activiteiten kunnen bedenken, voorbereiden, organiseren en uitvoeren.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen solliciteren om aan dit project mee te mogen doen. Er is een aantal voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden en het sollicitatieformulier zijn te vinden op de website: www.commundo.nl onder Roemenie en "Een leven lang leren". De inschrijving sluit 1 oktober.

De Nederlandse vrijwilligers gaan eerst drie weken naar Roemenië van 13 november tot en met 4 december. De Nederlandse vrijwilligers helpen daar bij sociale activiteiten die Chance for Life (CFL) onderneemt. CFL ondersteunt een groep van zeventien tieners, die als baby besmet zijn geraakt met het HIV virus. De meeste kinderen hebben een grote mentale achterstand. Chance for Life geeft deze tieners een dagbesteding en zij leren hen bijvoorbeeld speciale voorwerpen te maken, waarmee ze geld kunnen verdienen. De Nederlandse en Roemeense vrijwilligers gaan gezamenlijk de tieners ondersteunen bij het maken van de producten. Naast de sociale activiteiten, zullen er ook fondsenwervende activiteiten worden uitgevoerd. Er zijn vele manieren om geld in te zamelen. Hier kunnen de vrijwilligers zelf over meedenken.

In mei 2011 komen de Roemeense vrijwilligers naar Nederland. In de maanden daarvoor zijn de zes Nederlandse vrijwilligers actief met het voorbereiden van de activiteiten in Nederland. In mei zullen de Roemenen en Nederlanders gezamenlijk sociale activiteiten en fondsenwervende activiteiten doen voor een kwetsbare groep in Nederland.

Stichting Commundo organiseert vrijwilligersreizen naar ontwikkelingslanden. Niet iedereen kan zich zo'n vrijwilligersreis veroorloven. Daarom zoekt Commundo naar subsidiemogelijkheden zodat ook bepaalde doelgroepen, die het financieel niet volledig zelf zouden kunnen betalen, toch deze unieke ervaring kunnen meemaken. Er is een subsidie speciaal voor 50-plussers die vrijwilligerswerk willen doen in een ander Europees land. Het doel van de subsidie is dat de deelnemers hierdoor zichzelf verder ontwikkelen. Dankzij de steun van de Europese Unie in het kader van het Leven Lang Leren programma zijn er voor de vrijwilligers geen kosten verbonden aan deze internationale uitwisseling.

advertentie
advertentie