Vlaggen aan flarden door storm

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht bracht dit weekend een bezoek aan Blankenberge in België, waar zij aan een grootse bloemencorso meededen. Het werd een optreden die de geschiedenis van Wilhelmus in gaat als het meest natte optreden ooit. ,,De leden hadden geen droge draad meer aan hun lijf en ook de vlaggen van de colorguard waren compleet kapot gescheurd door de enorme windvlagen", doet de voorzitter van Wilhelmus Nicole Boer verslag.

De route ging via de binnenstad naar de boulevard en eenmaal aangekomen op de boulevard begon het te stormen. Boer: ,,Die storm was nog wel te trotseren, maar de wolkbreuk die volgde niet. Binnen een paar seconden ‘dreef’ het Showkorps van de boulevard af."

De pakken hangen inmiddels te drogen en de vlaggen moeten met spoed gerepareerd worden, want aanstaande zaterdag 4 september verwacht Deurne het showkorps te ontmoeten voor een straatparade en een taptoe. Die week daarop wordt het Showkorps op zaterdagmiddag verwacht in Tiel voor het fruitcorso, en vervolgens moet het Showkorps door naar Woerden voor een Taptoe. Vrijdag de 17e gaat het Showkorps deelnemen aan Taptoe Alblasserdam en 4 oktober moet het Showkorps zich weer in Almere presenteren voor de taptoe aldaar. Als (voorlopig) laatste optreden dit najaar staat Parijs op de kalender, op zaterdag 9 oktober.

advertentie
advertentie