Krea Mar viert tienjarig bestaan en trakteert

Nieuws

SLIEDRECHT – Handwerk- en hobbywinkel Krea Mar aan de Middeldiepstraat 119 bestond woensdag 1 september precies tien jaar. De knusse zaak biedt plaats aan een uitgebreid assortiment breiwol, handwerkmateriaal, crea doeartikelen en fournituren. ,,Ik was vanaf jonge leeftijd al bezig met fröbelen en frutselen. Mijn oma was een échte handwerkster en van haar heb ik veel geleerd.” Aan het woord is eigenares Marga van Genen, die met veel plezier een rondleiding geeft door haar volle, maar toch overzichtelijke winkel.

Door Ria Scholten

Bij binnenkomst valt het oog meteen op de carrousels die zijn gevuld met de meest uiteenlopende soorten wol in vele kleuren. ,,Breien is weer helemaal in en bovendien erg leuk om met een groepje te doen. Vooral de modieuze sjaals die worden gebreid van bijzondere materialen zijn populair bij jong en oud. Daarnaast is er veel vraag naar wol voor truien, vesten en jasjes en natuurlijk sokken”, vertelt Marga. ,,De mensen kunnen hier terecht voor kwaliteitswol van Phildar en Katia en niet te vergeten de echte Scheepjeswol. Er wordt in dit dorp traditiegetrouw veel gebreid, maar mijn klanten komen niet alleen uit Sliedrecht, maar ook uit Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht.”

De winkel biedt verder plaats aan een uitgebreid assortiment borduurpakketten met tafellakens, geboortetegeltjes en kruissteek- en knoopkussens. Daarnaast verkoopt Krea Mar losse materialen zoals stoffen om te borduren, borduurzijde en boekjes met (tel)patronen. De klassieke zesdraads DMC borduurzijde is ook verkrijgbaar in trendy metallic- en signaalkleuren. Marga kan er bovendien voor zorgen dat borduurwerk vakkundig wordt ingelijst. De klant kan een keuze maken uit de in de zaak aanwezige voorbeelden. Op de crea doeafdeling is alles te vinden wat nodig is om zelf kaarten te maken, waaronder losse vellen gekleurd papier, 3D vellen, kralen, sierstickers en glanzend borduurgaren van Mettler of Madeira.”

De mensen zijn niet alleen massaal aan het breien geslagen, maar ook het zelf kleding maken wint aan populariteit. ,,Kledingstoffen verkoop ik niet, maar de klant vindt hier wel een zeer uitgebreid assortiment fournituren”, laat Marga weten. ,,Ik vind het leuk om advies te geven en kan erg genieten van de gezellige drukte in de winkel. De mensen vinden het leuk om rond te neuzen en over hun hobby te praten. Er wordt hier nogal eens een patroontje uitgewisseld. Weet je trouwens dat de ‘ouderwetse’ naaiboxen en breitassen weer helemaal terug zijn? Helaas is er geen comeback voor de houten naaldenkokers. Zij hebben definitief plaatsgemaakt voor plastic exemplaren.”

Wie jarig is trakteert en dat geldt ook voor Krea Mar. ,,Tot en met 10 september ontvangen de klanten tien procent korting op het hele assortiment met uitzondering van de afgeprijsde artikelen”, meldt Marga tot besluit.,,Daarnaast ontvangt iedere klant een leuke attentie.”

Foto: Krea Mar heeft een uitgebreid assortiment handwerk- en hobbyartikelen.

advertentie