Dierenbescherming zoekt collectanten

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM / SLIEDRECHT – De Dierenbescherming afdeling Sliedrecht e.o. zoekt voor haar jaarlijkse collecte vrijwilligers die in de periode van 3 tot en met 9 oktober een paar uurtjes willen collecteren. ,,De opbrengst van deze collecte is hard nodig, want dierenleed is nog altijd aan de orde van de dag", aldus een woordvoerster.

De Dierenbescherming zet zich al ruim 140 jaar in voor het welzijn van álle dieren in Nederland en krijgt hiervoor geen subsidie van de overheid. De Dierenbescherming is dan ook niet alleen afhankelijk van het werk van vele vrijwilligers, maar ook van contributies en donaties van leden, nalatenschappen en natuurlijk van de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag.

,,Dit jaar is de collecte van groot belang voor het asiel in de regio Sliedrecht. Helaas zien we een stijgende lijn van het aantal dieren dat in het asiel terechtkomt. Reden hiervoor is vaak dat de eigenaar financieel niet meer in staat is om voor zijn/ of haar huisdier te zorgen. Kortom, de nood is hoog", zegt de zegsvrouw.

De opbrengst van de collecte wordt volledig in de regio Sliedrecht e.o. besteed en komt dus direct ten goede aan dieren in de regio. Mensen die direct iets willen betekenen voor dieren in hun regio kunnen zich aanmelden als collectant. Dat kan eenvoudig via de website www.dierenbescherming.nl/collecte of telefonisch op 088-8113000. Door te collecteren helpen zij direct mee dierenleed te bestrijden. Collectanten kunnen zelf bepalen hoeveel tijd ze eraan willen besteden.

De afdeling zoekt collectanten voor Sliedrecht, Graafstroom, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam (met name voor de Westwijk) en Liesveld.

advertentie
advertentie