Dijkcomité behaalt minimaal resultaat

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse gemeenteraad start maandagavond 6 september een nieuw politiek jaar. Op de agenda van de opiniërende raadsvergadering staat onder meer de geplande bouw van circa tweehonderd woningen op het Watertorenterrein, een onderwerp dat twee jaar geleden tot consternatie heeft geleid. Op basis van de kritische opmerkingen die destijds tijdens een informatiebijeenkomst werden gemaakt (met name over de massaliteit van het plan) vroeg de gemeente omwonenden een belangengroep op te richten. ,,Dat hebben we gedaan”, vertelt Pieter van der Aa, ex-voorzitter van het dijkcomité De Rivierdijk Wijkt Niet. ,,Er zijn de afgelopen twee jaar goede gesprekken geweest met de gemeente en de projectontwikkelaar. Aan het eind van de rit moeten we echter jammer genoeg concluderen dat het resultaat minimaal is.”

,,De woningbouw is iets minder massaal, dat is het eigenlijk wel”, zegt Van der Aa nuchter. ,,De gemeente is gebonden aan de afspraken die in het verleden zijn gemaakt met de projectontwikkelaar. Dat we daar begrip voor hebben wil ik niet zeggen, maar het is wel een feit. Waar de gemeente wel de vrije hand in had is het aankleden en inrichten van de dijk om dit lelijk stuk Sliedrecht te verfraaien en bestendig te maken tegen meer verkeersbewegingen. Dat daar geen geld voor beschikbaar wordt gesteld is teleurstellend. Er hebben goede overleggen plaatsgevonden, maar de uitkomst is onbevredigend. Naar ons gevoel was er weinig tot geen speelruimte. Er is ons een worst voorgehouden. Het bevaarbaar maken van De Gantel blijkt bijvoorbeeld ook financieel onhaalbaar te zijn.” Het dijkcomité beziet of het blijft voorbestaan. Van der Aa: ,,We hebben in 2008 een belangengroep opgericht op verzoek van de gemeente. De afgelopen twee jaar hebben we gedaan wat we moesten door de algemene standpunten van omwonenden zo goed mogelijk naar voren te brengen in de overleggen met gemeente en projectontwikkelaar. Helaas hebben we een minimaal resultaat geboekt.” Van de opiniërende raadsvergadering verwacht hij dat het een formaliteit wordt: ,,We hebben alle politieke partijen voortdurend geïnformeerd, maar van niemand bijval gehad.”

,,Omdat het een officiële waterkering is, is het verschrikkelijk lastig iets in de dijk te doen", reageert wethouder Hans Tanis. Volgens hem is het nog niet van tafel. ,,Er wordt zeker nog wel gekeken naar mogelijkheden om het op te leuken. Daar staan we als gemeente positief in, al kijken we inderdaad kritisch naar de financiën en zal eerst het plan uitgewerkt moeten worden voordat je echt iets kan doen. Het moet aansluiten op de nieuwe verkeersontsluiting."

Onze poll gaat deze week over deze kwestie en luidt: 'Gemeente moet geld beschikbaar stellen voor verbetering verkeerssituatie Rivierdijk.' Breng uw stem uit via deze site.

advertentie
advertentie