Late Summer Fair zet Kerkbuurt West op de kaart

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Kerkbuurt West vormt zaterdag 11 september het sfeervolle decor voor een gezellige Late Summer Fair. Alle winkeliers en een aantal collega’s uit de Kerkstraat en de Molendijk zullen zich op geheel eigen wijze op de kaart zetten. Waerthove, het Baggermuseum, Atelier Yanda, de Wereldwinkel, Tattoo Mario, de EHBO, Uit de Kunst, de Historische Vereniging, de Dierenbescherming en Pand 33 zetten de deuren op die dag wijd open. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Daarnaast wordt er bij een aantal kramen een demonstratie gegeven. We spraken met de initiatiefnemers Yvonne Kooring van Art & Flowers en topslijter Leon Boer.

Door Ria Scholten

,,We zijn gestart met het idee om een paar kraampjes neer te zetten en konden niet voorzien dat iedereen zo enthousiast op ons plan zou reageren”, vertelt het tweetal. ,,Het idee om een Fair te houden wordt zowel door de ondernemers als door de in dit gebied gevestigde instellingen breed gedragen. We willen met elkaar laten zien dat de Kerkbuurt West een leuk stuk dijk is met winkels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook de gemeente is blij met ons initiatief en verleent alle medewerking. Bijkomend voordeel is dat de organisatie van een dergelijk evenement een positief effect heeft op de onderlinge samenhorigheid tussen de winkeliers."

,,De eerste vijfhonderd bezoekers ontvangen een hele leuke goody bag en we trakteren iedereen op gratis poffertjes. Vrijwel alle winkeliers delen kortingkaartjes uit die recht geven op aantrekkelijke actievoordelen op de dag van de Fair of in de weken erna”, aldus Yvonne. ,,Tussen Art & Flowers en Loodgietersbedrijf Simon wordt een gezellig terras ingericht waar Huib en Nel Kraaijeveld optreden met liedjes in Sliedrechts dialect. De bezoekers kunnen er genieten van een kopje koffie of thee met versgebakken muffins. Op het terrein erachter wordt een springkussen voor de kinderen neergezet. De Babycentrale en Blitzz verzorgen samen een flitsende kindermodeshow.”

Ook het Paramedisch Trainingscentrum Sliedrecht is vertegenwoordigd met een informatiekraam. De mensen kunnen verder een kijkje nemen bij een mevrouw die prachtige gedenkboeken maakt en bij een stand met gedroogde lavendel, die de standhoudster zelf uit Frankrijk importeert”, vult Leon aan. ,,Een pottenbakster demonstreert hoe er met een echte draaischijf wordt gewerkt en er staan twee kramen met curiosa. Verder mag het publiek een kijkje nemen in een ambulance én een dierenambulance.”

Het gebied tussen Waerthove en de A.W. de Landgraafstraat is op 11 september autovrij. Fietsen kunnen worden gestald in de stalling van Waerthove. De zorginstelling biedt tevens de mogelijkheid om van de toiletten gebruik te maken. Wie wél met de auto komt kan parkeren bij het ziekenhuis en op het Bonkelaarplein. ,,We hopen dat het een geslaagde fair wordt met mooi weer en veel bezoekers. Aan de deelnemers zal het niet liggen”, weten Yvonne en Leon heel zeker. ,,Onze slogan is niet voor niets ‘buitengewoon compleet en ouderwets gezellig’.”

Foto: Yvonne Kooring en Leon Boer op de Kerkbuurt West waar de Late Summer Fair wordt gehouden.

advertentie
advertentie