Bezuinigingen komen in zicht

11 november 2010 om 00:00 Nieuws

Een terechte constatering. De publieke tribune zat weliswaar vol, maar was hoofdzakelijk gevuld met gemeenteambtenaren. Een ambtelijk proces dat wel de aandacht van de buitenwacht (lees: de burgers) trekt is de brede doorlichting. Althans, nu nog niet, maar zo meteen wel als de gemeente écht keuzes moet maken. Er moet immers nog 3,2 miljoen worden bezuinigd. Tanis zegde toe dat begin 2011 concrete voorstellen worden gedaan. Dan komt er ook duidelijkheid wat er met de benoemde grote projecten gebeurt. Zoals de beoogde uitbreiding van sporthal De Stoep. Een ander voorbeeld is de veelbesproken revitalisatie van het Burgemeester Winklerplein. Een megaproject dat al veel vertraging heeft opgelopen door met name het gesteggel over de hoogte van de te bouwen woontoren aan de westzijde van het winkelcentrum. ,,Voorkom dat Sliedrecht wegzakt in vergelijking tot de ons omringende gemeenten”, waarschuwde CDA-fractievoorzitter Wim Dunsbergen.

SLIEDRECHT - Wethouder Hans Tanis werd afgelopen maandag tijdens de jaarlijkse begrotingsvergadering geprikkeld door de fractie van zijn eigen partij. SGP-ChristenUnie merkte net als de PvdA kritisch op dat in de begroting geen nieuw beleid staat opgenomen en daardoor weinig ambitie uitstraalt. Tanis counterde dat door de opsomming te geven dat de gemeente zijn schouders zet onder de voortgang van woningbouwprojecten, het aanpakken van de economie (zie het artikel over de Kerkbuurt op de voorpagina) en het toekomstbesteding maken van de ambtelijke organisatie. Wel gaf hij toe dat de inwoners van Sliedrecht daar vermoedelijk niet warm of koud van worden.

Door Erik de Bruin

Ook de VVD wil dat vaart wordt gemaakt zodat het centrum, zo stelt de partij, een kwaliteitsimpuls krijgt. Om de bibliotheek te moderniseren zou volgens de liberalen onderzocht moeten worden of samengaan met Hardinxveld een optie is. PRO Sliedrecht vroeg om een overzicht van leegstaande panden en krijgt die ook.

De oppositiepartij trok een motie in die ze had ingediend tegen de bezuiniging op speelvoorzieningen. ,,We dienen hem wel in als bij de bespreking van de Zomernota blijkt dat er nog geen speelvoorziening is in Baanhoek-West”, aldus Hanny Visser - Schlieker. De motie die ze had ingediend met betrekking tot de publicatie van minimaregelingen op de gemeentepagina in Het Kompas en de website van de gemeente werd ook ingetrokken om de doodeenvoudige reden dat de gemeente hieraan invulling gaat geven.

advertentie
advertentie