Therapeutisch zwemmen in De Lockhorst

7 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bronbad De Lockhorst start vanaf donderdagmiddag 20 januari met therapeutisch zwemmen voor mensen die moeilijk bewegen bijvoorbeeld door chronische aandoeningen én voor gezonde 55-plussers die op een verantwoorde en veilige manier willen bewegen. Het betreft een programma onder begeleiding van een deskundige bewegingsagoge en fysiotherapeut.

Het bewegingsprogramma wordt vooraf gegaan door een intake zodat de begeleiders de inhoud volledig kunnen afstemmen op individuele wensen, mogelijkheden en/of beperkingen. Binnen dit programma zal er een aantal evaluatiemomenten zijn waarin de voortgang gemonitoord wordt. De training wordt gegeven in een verwarmd bad en na afloop kunnen de deelnemers gebruik maken van bijvoorbeeld de sauna en/of stoomhut.

Het therapeutisch zwemmen is iedere donderdag. Van 13.30 tot 14.00 uur is de inloop om eventuele vragen te stellen. Van 14.00 tot 14.45 uur is het therapeutisch zwemmen en van 14.45 tot 15.15 uur wordt er geëvalueerd onder het genot van een kopje koffie of thee.

Iedere verzekerde met de diagnose reuma heeft recht op vergoeding bij therapeutisch zwemmen, mits er voldaan wordt aan de voorwaarden die hiervoor gelden vanuit de aanvullende verzekering. Om hier gebruik van te kunnen maken hebben deelnemers een verwijsbrief nodig van huisarts of specialist (telefonisch aan te vragen).

Voor verdere informatie: Optisport Sliedrecht via 0184-412518 of www.optisport.nl/bronbaddelockhorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie