Cast 1953 De Musical repeteert in De Lockhorst

7 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De castleden van 1953 De Musical zijn momenteel druk bezig met de laatste repetities in De Lockhorst. De musical van Van Hoorne Theaterproducties start op 15 januari met de eerste try outs, beleeft haar première op 1 februari in Middelburg en doet op 11 februari De Lockhorst aan. De pers was donderdag uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij de repetities.

Tijdens de open repetities ging de twaalf koppige cast onder leiding van regisseur Bas Groenenberg aan de slag met een aantal nummers. Zoals het nummer 'Doe iets' waarin Wachtmeester van Teijlingen, gespeeld door Marcel Smid, de overige dorpsbewoners aanspoort te gaan vechten tegen het water, en het prachtige duet 'Tranenzee' van Marleen van der Loo en Joke de Kruijf. Naast deze drie acteurs heeft Van Hoorne gekozen voor onder anderen de ervaren Ben Cramer en Filip Bolluijt om de cast te versterken.

De Sliedrechtse theatermaker Michael van Hoorne ziet het als een grote uitdaging de watersnoodramp die grote delen van Zuidwest Nederland onder water zette op een muzikale manier te verbeelden. ,,Het is een mooi en gevoelig onderwerp. We willen het publiek meegeven wat er in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 gebeurde. Dat doen we op een waardige manier. Uiteraard wordt het verhaal een beetje geromantiseerd, maar het wordt feitelijk juist en op een zorgvuldige manier gepresenteerd.”

In ‘1953 De Muscial’ volgt het publiek een klein Zeeuws polderdorp dat aan de vooravond van de ramp staat. De personages hebben allemaal zo hun eigen problemen en hebben niet door dat de dijken op doorbreken staan. Wanneer de golven het dorp overspoelen, komt het moment waarop ieder zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

De voorstelling is vanaf 15 januari in circa zeventig theaters door het hele land te zien. Kaarten voor deze voorstelling zijn te reserveren via de Nationale Theaterkassa, maar voor de voorstelling in Sliedrecht kan men ook terecht bij de kassa van De Lockhorst of telefonisch (0184-499305) op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, bij de bekende verkoopadressen en via www.theaterdelockhorst.nl. Voor de complete tourlijst en meer informatie: 1953DeMusical.nl.

advertentie
advertentie