Nieuwe dienst voor milieu en omgeving

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

REGIO - Sinds 1 januari is de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) de nieuwe organisatie die milieu- en omgevingstaken in de regio verzorgt voor en met de negentien regiogemeenten en de Provincie Zuid-Holland. Voorheen werd een groot deel van deze taken door de Milieudienst Zuid-Holland Zuid uitgevoerd. OZHZ is de eerste Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) van Nederland.

De organisatie zet zich in voor een veilige en leefbare, vitale leefomgeving in Zuid-Holland Zuid. De omgevingsdienst zal voor de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht de taken in het kader van de Wabo-vergunning/omgevingsvergunning uitvoeren. Voor de overige gemeenten in de regio richt de omgevingsdienst zich voornamelijk op milieutaken.

Het voordeel van de nieuwe organisatie is de bundeling van omgevings- en milieukennis en expertise in en over het gebied. Ook zal efficiëntere bedrijfsvoering leiden tot meer kwaliteit: klanten worden via één loket sneller geholpen.

Voor bedrijven verandert er in de praktijk weinig: Net als eerst voert OZHZ inspecties uit en handelt OZHZ (milieu)vergunningverlening en -meldingen af. Ook de bedrijven die complexer qua milieuwetgeving te boek stonden krijgen en daardoor onder provinciaal bevoegd gezag vielen, krijgen nu met OZHZ te maken.

Inwoners kunnen voor meldingen over milieuoverlast nog steeds bij OZHZ terecht. Het telefoonnummer is ongewijzigd en 24 uur per dag bereikbaar: 078-770 85 99.

Voor bedrijven in Dordrecht is de organisatie ook betrokken bij controles op brandveiligheid en bouwveiligheid. Ook de afhandeling van meldingen in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (zoals o.a. drank- en horeca en evenementen) wordt door de omgevingsdienst gedaan.

Adres Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid: Noordendijk 250, 3311 RR Dordrecht. Website: http://www.ozhz.nl.

advertentie
advertentie