Sliedrecht Sport neemt revanche op King Software

Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heeft zich op overtuigende wijze weten te revancheren voor de pijnlijke uitschakeling in het bekertoernooi tegen King Software in Capelle a/d IJssel. De koploper in de DELA League kwam donderdagavond in sporthal Oostgaarde geen moment in de problemen: 0-3 (18-25, 20-25, 17-25). Het team blijft hierdoor koploper in de DELA League en weet zich zodoende een uitstekende uitgangspositie te scheppen voor de naderende play-offs.

Met Laure Obelink in de basis in plaats van Karine Muilwijk en met Annelies de Ruiter als tweede spelverdeelster (Nikki Hoevenaars kreeg rust) zette Sliedrecht Sport de gastvrouwen meteen onder druk en bleef deze gedurende de gehele wedstrijd aanhouden. King Software had geen antwoord op de veelvuldige scores uit omloopballen van Brecht Gijsbertsen, en de door spelverdeelster Florieke Eggermont gevarieerd aangestuurde aanvalskracht. Met name Pamela Domselaar en Samanta Jimenez wisten zich meermaals te onderscheiden door goede akties, hetgeen de wilskracht bij King Software gaandeweg deed afnemen.

Zo stevende Sliedrecht Sport af op een snelle overwinning, die coach Rozendal tot tevredenheid stemde. ,,We hebben niet echt een topwedstrijd gespeeld, maar wel geconcentreerd en met wilskracht de klus geklaard. Er leefde een gezond gevoel van revanche en het was goed om te zien hoe speelsters als Brecht, Pamela en Samanta dat in het veld tot uitdrukking hebben gebracht.“

advertentie