Obs De Wilgen in teken van burgerschap

Nieuws

SLIEDRECHT - De maand januari stond op Obs De Wilgen in het teken van lessen over burgerschap. Het centrale thema “Weldadigheid” werd in alle groepen op diverse manieren behandeld; elke groep op eigen niveau en volgens eigen beleving.

Zo werd er in groep 1 een voedselpakket samengesteld om via de Voedselbank uit te delen aan mensen die daar behoefte aan hebben. Een medewerker van de Voedselbank verzorgde een gastles, waardoor de leerlingen een indruk van de werkzaamheden aldaar kregen. ,,Op deze manier worden de kinderen bewust gemaakt van het feit dat niet iedereen op eenzelfde manier opgroeit. En hoe fijn het kan zijn om anderen te helpen”, aldus Jenny Guis-Duim van De Wilgen.

De kinderen van groep 3 hebben op hun beurt de kleuters geholpen. Ze maakten hun eigen button met de tekst ‘kleuterhelper’. De taak van deze kleuterhelper was de kleuters een nieuw computerprogramma uit te leggen. Guis: ,,Een één op één situatie die de kinderen het gevoel geeft ook hun steentje bij te dragen in het onderwijs.”

“Wat is weldaad? Waar denken we dan aan?” Deze vragen legde de juf van groep 7 de kinderen voor. Er werd over verschillende Nederlandse instanties gesproken. Wat doet Warchild? Hoe werken de Cliniclowns en vooral waarom? Met mooie Powerpoint presentaties lieten de kinderen de rest van de school op een begrijpelijke manier zien wat ‘weldadigheid’ inhoudt.

Groep 8 heeft zich gericht op het lesonderdeel ‘weldadigheid en fatsoen’. Zij hebben zich onder andere gericht op de bejaarde medemens in onze samenleving. Op donderdag 27 januari hebben zij in Parkzicht de koffieochtend opgefleurd met een mini-concert van oud- Hollandse liedjes. De bewoners reageerden enthousiast en sommigen zongen zelfs mee.

advertentie