Henk Prins stunt tegen Hans Klein

Nieuws

SLIEDRECHT - In de negentiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Henk Prins voor de grootste verrassing gezorgd. In aanvallende stijl wist hij eerste-teamspeler Hans Klein te verslaan. Prins kiest altijd voor complicaties en in het begin hadden deze ook een nul op kunnen leveren, maar Klein miste een grote kans, waarna hij weg werd gecombineerd door de "schaakproblemistcomponist".

Aan de kop kroop Wim Hokken ietsje dichterbij koploper Juan Garcia door te winnen van Kees Wessels. De koploper kwam niet in actie. Het was verder een zwarte ronde voor familie Van Rekom. Zowel vader als zoon verloren van respectievelijk Wim Pool en Wout Boer. Jan Sulman vond zijn Waterloo tegen Niels Mijnster, terwijl Henri Hartog jr. Jan Veenis geen schijn van kans gaf. Floris Verweij herstelde zich van een paar mindere partijen door nu André van Dieën te verslaan. Pieter Blokland smaakte eindelijk weer eens het zoet van een overwinning door Hans Snel te verslaan. Mark van Hulst stuntte tegen Peter Dekker, die zijn aanval niet door zag slaan.

Uitslagen:

Wim Hokken - Kees Wessels 1-0

Robert van Rekom - Wout Boer 0-1

Wim Pool - Jerry van Rekom 1-0

Hans Klein - Henk Prins 0-1

Niels Mijnster - Jan Sulman 1-0

Henri Hartog - Jan Veenis 1-0

Floris Verweij - Andre van Dieen 1-0

Mark van Hulst - Peter Dekker 1-0

Leo Koppelaar - Marcel Klein ½-½

Hans Dubbeldam - Gerard Kolenbrander 0-1

J.W. Kraaijeveld - Peter Vis 0-1

Hans Snel - Pieter Blokland 0-1

De najaarscompetitie bij de jeugd zit er op. Afgelopen donderdag werden alle kampioenen gehuldigd en dat waren er heel wat. De jeugdafdeling van Schaakvereniging Sliedrecht floreert als nooit tevoren. Nog nooit namen zoveel jeugdspelers - namelijk 40 - deel aan de jeugdcompetitie. Door de toename van het aantal leden zijn er inmiddels drie groepen geformeerd en de kampioenen van de drie groepen werden door jeugdleider Jerry van Rekom gehuldigd.

In de eerste groep werd Jurgen de Haan voor de derde keer als jeugdkampioen gekroond. Hij bleef de gebroeders Mensing nog ruim voor, maar in de voorjaarscompetitie zal de afstand zeker kleiner worden. Adrian Mensing werd tweede en Andrew Mensing derde.

De tweede groep werd een prooi voor Joran van Eijl met een monsterscore van 85%. De 9-jarige jeugdspeler promoveert dan ook terecht naar de eerste groep. De tweede prijs was voor Rick Smits, terwijl nieuwkomer Jochem Nederlof verrassend derde werd. E waren ook bekers voor de nummers vier en vijf, respectievelijk Koos vd Berg en Daan Stuij.

In de derde groep werd Levijn de Jager de kampioen. Hij bleef Jesse Stam en Joost Driessen voor.

Bij de allerkleinsten was er een gouden medaille voor Timo Stuij, die het beste had gescoord. Zilver was er voor de pas 4-jarige Luana Mensing, terwijl Joëlle Bos een bronzen medaille wist te winnen. Tenslotte waren er bij de allerkleinsten nog twee prijzen voor de winnaars van de laddercompetitie. Deze prijzen gingen naar Joost Driessen en Manon vd Graaf.

Aanstaande donderdag begint de voorjaarscompetitie. Daarbij beginnen alle jeugdspelers weer op 0 en kan iedereen weer meedingen om de vele bekers, die aan het eind van het seizoen zullen worden uitgereikt.

advertentie