Anneke Elbers exposeert in Streeknatuurcentrum Alblasserwaard

Nieuws

WIJNGAARDEN - Vanaf eind januari zijn in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) schilderijen te bewonderen van de amateurkunstenares Anneke Elbers.

De wens om te schilderen zat Anneke al vroeg in het bloed en ze wilde niets liever dan naar de Academie (afdeling modetekenen) om haar talenten verder te ontwikkelen. Het liep echter anders. Ze werd eerst bibliotheek-assistente en werkte daarna vele jaren op het gemeentehuis in Sliedrecht. De oude wens om verder te gaan aan de Academie kwam in vervulling toen ze een aanstelling kreeg als assistente kunstgeschiedenis. De drang tot tekenen en schilderen was weer helemaal aanwezig en ze volgde lessen bij mevrouw R. Meyer, waar ze ook werkte met verschillende materialen zoals aquarel-, olie- en acrylverf. Momenteel volgt ze cursussen op de volksuniversiteit in Papendrecht.

In het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht is de tentoonstelling tot en met half maart te bezichtigen. Het SNCA is geopend op woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie ook de website www.nvwa.nl.

advertentie