Dames Sliedrecht Sport opnieuw op revanche-missie

2 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de overtuigende 0-3 zege van vorige week in Capelle a/d IJssel op King Software/VCN staat de komende wedstrijd voor de dames van Sliedrecht Sport opnieuw in het teken van sportieve revanche.

Halverwege de maand november van het vorig jaar liep Sliedrecht Sport in het Limburgse Meijel op tegen de eerste nederlaag (3-2) van het seizoen, hetgeen als passend, leidend revanche motief kan gelden voor de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen Peelpush, de huidige nummer 8 van de ranglijst. Na de drukke januari maand is Sliedrecht Sport weer in wat rustiger vaarwater terecht gekomen en kan het in alle rust toewerken naar de cruciale slotfase van het seizoen. Trainer-coach Meino Rozendal – die deze week zijn contract met Sliedrecht Sport heeft verlengd met een extra jaar – kon het zich in Capelle a/d IJssel (opnieuw) veroorloven om een basisspeelster als Karine Muilwijk geruime tijd langs de kant te houden en derhalve Laure Obelink ruime speeltijd te geven, Zij kon terugzien op een goede prestatie en leverde en passant het bewijs, dat Sliedrecht Sport over een ruime, goed uitgebalanceerde selectie beschikt, die, indien nodig, ook de nodige tegenslagen (blessures) moeiteloos kan verwerken.

De competitiewedstrijd van vorige week donderdag tegen King Software bracht weinig problemen. Sliedrecht Sport nam vanaf de eerste opslag het initiatief om dit vervolgens niet meer af te geven: 0-3 (18-25,20-25,17-25). Na de kleine dip in januari met de uitschakeling voor het bekertoernooi als grootste domper, heeft de selectie de draad weer opgepakt en is het goed op weg naar de naderende play-offs.

advertentie
advertentie