Voorleeskampioenen voor het voetlicht

4 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De voorleeskampioenen van basisscholen uit Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Nieuw-Lekkerland treden zaterdag 12 februari voor het voetlicht in de plaatselijke bibliotheken. Zij lezen tijdens een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd een fragment voor uit hun favoriete kinderboek.

De kinderen zijn afkomstig uit de groepen zeven en acht. Op school wonnen zij de wedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel ‘voorleeskampioen van de school'. Tijdens de eerste voorronde strijden deze kampioenen om een plek in een van de zeven kwartfinales. In de jury nemen Hennie Goedhart, Carlien Schoondermark en Caroline Voorbergen zitting. Het programma begint om 14.00 uur.

De kampioenen van de voorrondes gaan door naar de kwartfinale die plaatsvindt in een bibliotheek in de regio. De kwartfinales vinden plaats in maart.

De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de 'provinciale finale van Zuid-Holland' die plaatsvindt op woensdag 20 april in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale: woensdag 25 mei in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

advertentie
advertentie