Plastirol behaalt BRC/IOP kwaliteitscertificaat

4 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In december 2010 heeft Plastirol uit Sliedrecht naast het ISO 9001 het fel begeerde BRC/IOP certificaat voor de productie van zijn kunststoffolies bemachtigd. Plastirol produceert jaarlijks zo’n 15.000 ton plastic folies vooral ten behoeve van klanten die de folie verder verwerken tot allerlei verpakkingen. Circa 65 procent van de folies is uiteindelijk bestemd voor verpakkingen van voedingsmiddelen. ,,De kans is erg groot dat uw vleesschaaltje, yoghurtpotje, kaas- of taartverpakking gemaakt is van Plastirol folie", aldus John van Meirvenne van het Sliedrechtse bedrijf.

Van Meirvenne beschouwt behalen van het BRC/IOP certificaat als een echte opsteker voor Plastirol en zijn enthousiaste medewerkers. ,,Hiermee is aangetoond dat Plastirol de kunststoffolies produceert conform strenge kwaliteitsnormen voor wat betreft hygiëne en voedselveiligheid. Deze norm was in eerste instantie bestemd voor producenten van voedingsmiddelen. Gaandeweg legden deze ook dezelfde eisen op aan hun toeleveranciers. BRC/IOP is speciaal ontwikkeld voor de productie van verpakkingen bestemd voor voedingsmiddelen."

Plastirol timmert volop aan de weg door middel van nieuwe investeringen en uitdagende projecten, zoals het ontwikkelen van duurzame producten en dus milieubewust produceren. Meer info over Plastirol is te vinden op www.plastirol.com.

advertentie
advertentie