Maritieme innovatie in en met de Drechtsteden

4 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ontdekking, kennismaking en ideeënuitwisseling om het innovatievermogen te versterken staan centraal tijdens de Proeftuin Maritieme Innovatie Experience. Dit is het startevenement van het driejarige programma Proeftuin Maritieme Innovatie dat is geïnitieerd door de Werkgeversvereniging Drechtsteden. Televisiepersoonlijkheid Tineke Verburg treedt op als dagvoorzitter. Zij moedigt studenten en bedrijven uit de regio Drechtsteden aan met elkaar na te denken over innovatie. Ieder vanuit het eigen specialisme. Een uniek moment voor ideeënuitwisseling en het initiëren van samenwerking tussen het bedrijfsleven en studenten van de beroepsopleidingen van de participerende onderwijsinstellingen.

De burgemeester van Zwijndrecht, Antoin Scholten, lanceert gedurende de PMI Experience de website www.proeftuinmaritiemeinnovatie.nl. Deze website dient als ontmoetingsplaats tussen enerzijds de onderzoeksvraag van ondernemers en anderzijds het capaciteitsaanbod van de onderwijsinstellingen en studenten. De ideale voedingsbodem voor de initiatie van innovatieprojecten waarmee de concurrentiepositie van bedrijven en de regio Drechtsteden wordt versterkt.

Naast lancering van de website wordt het nut en de noodzaak van maritieme innovaties onder de loep genomen door Niko Wijnolst, voorzitter van Nederland Maritiem Land. Drie cases van innovatie door samenwerking met onderwijsinstellingen worden vervolgens naar voren gebracht door Mampaey Offshore Industries, Mercurius Scheepvaart Groep en Fair Nature. Verburg haakt hier op in met een vraag- en antwoordsessie met de ondernemers. Het programma wordt afgewisseld met een introductie vanuit de onderwijsinstellingen.

Het speeddaten tussen ondernemers en studenten vormt één van de belangrijkste onderdelen van het programma. Het stelt beide partijen in staat ideeën uit te wisselen en te toetsen en ook om een eventuele samenwerking op te starten. MKB bedrijven uit de regio kunnen gratis deelnemen aan de PMI Experience op 10 februari. Zij maken bovendien kans op een gratis bedrijfsfilm. De PMI Experience vindt plaats in Dordrecht aan boord van de MS Jules Verne (blijft aangemeerd). Inschrijven kan via de website www.hme.nl.

Proeftuin Maritieme Innovatie

De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma wordt uitgevoerd door HME en stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende brancheorganisaties en onderwijsinstellingen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, IN Holland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam.

advertentie
advertentie