Ook viswijven bij jaaruitvoering zeemanskoor Bestevaer

5 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - ,,Na de lange, koude, sombere winterdagen is het de hoogste tijd voor een gezellige avond, met stoere zeemansliederen, waarbij regelmatig uit volle borst kan worden meegezongen." De mannen van Zeemanskoor Bestevaer gaan daarvoor zorgen. Zaterdag 5 maart tijdens de jaaruitvoering in gemeenschapshuis de Til in Giessenburg.

De muziekcommissie heeft weer een gevarieerd repertoire met bekende en minder bekende liedjes samengesteld en natuurlijk kunnen de mensen meezingen. Een thema is voor deze avond niet benoemd. ,,Zeemansliederen zijn al een thema op zich. Stoere zeemansbonken, die uitzwerven over de wereldzeeën. Vrouw en kinderen in onzekerheid achterlatend, want 'de wrede zee heeft zoveel genomen, in zijn schoot rust menig trouwe vrind'. Stoere zeemansbonken die stormen, hitte, honger trotseren, want 'de rijke zee geeft brood aan man en vrouw en kind'. Stoere zeemansbonken op stap in wereldhavens waar 'het genot van de vrouwen uit de zeemanskroeg nooit lang genoeg duurt'. Stoere zeemansbonken, die hun vrouw en kinderen missen, maar niet mogen huilen. Gelukkig bestaat er zoiets als ‘Fishermansfriends’. Uit alle liederen die hierover geschreven zijn heeft de muziekcommissie een gevarieerd programma samengesteld. Het zijn bijna allemaal nieuwe liedjes of ze zijn in een ander jasje gestopt. Het zal zeker geen statisch gebeuren worden want Bestevaer heeft een paar verrassingen in petto", aldus voorzitter Martin Post. Zeemanskoor Bestevaer treedt na de pauze voor het eerst op in nieuwe kleding. Een gift van een sponsor en een eigen bijdrage maakten dit mogelijk.

Dat viswijven ook kunnen zingen, blijkt tijdens deze avond uit het gastoptreden van het Viswijvenkoor uit Gouda. De vrouwen maken het deze avond nog gezelliger door hun verrassend komische liedjes, die ze met bijzonder enthousiaste uitstraling presenteren. Na afloop is alle tijd om onder het genot van een hapje en drankje na te praten over het optreden. Dit alles wordt muzikaal omlijst door de regionaal bekende band 'Jan Pak de Leuning'. Een band die zich vol bezieling door de laatste halve eeuw heen zingt en speelt en daarbij rock 'n roll noch smartlap schuwt.

Toegangskaarten voor deze avond kosten 9 euro. Zie voor meer informatie www.Bestevaer.net of bel naar 0184-651805. Aan de zaal zijn de kaarten eveneens verkrijgbaar. De muzikale avond start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Zeemanskoor Bestevaer is 7 februari 2007 opgericht en heeft sinds de start een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Gestart met 18 leden telt het koor inmiddels zo’n 35 deelnemers. Bestevaer is één van de vele zeemans- en shantykoren in Nederland. Deze koren hebben ieder zo hun eigen doelstelling. Van het brengen van een hoge kwaliteit tot het zingen voor de lol. Bestevaer zweeft daar tussenin en onderscheidt zich door de samenhang van het programma, de verschillende liedjes, de presentatie daarvan en de manier waarop het geheel aan elkaar wordt gepraat door de dirigent. En vooral door de interactie: het betrekken van het publiek bij de optredens.

advertentie
advertentie