DWF 1 nipt voorbij De Linge

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Heren 1 waterpolo van DWF heeft een nipte thuiszege behaald op De Linge uit Leerdam. In De Lockhorst werd het uiteindelijk 8-6 voor de Sliedrechters.

Uit in Leerdam werd vorig jaar nog verloren met 6-5. Zaterdag moesten de heren laten zien thuis wel van De Linge te kunnen winnen. De ploeg begon goed en DWF kwam al snel op 3-0. Na twee periodes stond er riante 4-1 op het scorebord. Toen kwam Leerdam op stoom en werd het via 6-4 in de vierde periode plotseling 6-6. DWF moest alle zeilen bijzetten door op hoog tempo het spel proberen te maken en Leerdam te breken. Dat lukte. Aan het eind van de wedstrijd scoorden de heren nog twee keer. Een hele opluchting voor de ploeg aangezien promotie op deze manier nog inzicht blijft. Heren 1 neemt de tweede plaats in met twaalf punten achterstand op de nummer één maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Heren 2 won zaterdag met moeite van ZVS 2. In De Lockhorst werd het 5-4. Het jeugdteam van DWF wist niet te winnen uit bij Wiekslag. In Papendrecht werd het 6-4

Aanstaande zaterdag spelen de drie waterpoloteams thuis. De jeugd start om 17.00 uur tegen Scom uit Hoogvliet. Heren 2 volgt om 17.45 uur tegen De Lansingh uit Krimpen aan de IJssel. Heren 1 is als laatste aan de beurt om 18.30 uur tegen Numansdorp.

advertentie
advertentie