Drechtstreek levert eerste zorgwoning op

8 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In ServiceResidentie Drechtstreek is onlangs het eerste zorgappartement opgeleverd. Dit zijn appartementen in de serviceflat die meer levensloopbestendig zijn gemaakt volgens de normen die voor een zorgwoning gelden. Dat wil zeggen brede deuren, rolstoeltoegankelijkheid van het sanitair, enzovoort. Hieraan was behoefte ontstaan door de stijgende leeftijd in de serviceflat. Geert Tieman, directeur van Drechtstreek: ,,We streven ernaar dat de huurders van de appartementen comfortabel en onbezorgd kunnen blijven wonen in hun eigen appartement, ook als zij nu of in de toekomst ondersteuning van zorg nodig hebben. Onze bewoners behoeven niet meer te verhuizen. Wij kunnen in principe alle zorg leveren.”

In de Serviceflat Drechtstreek aan de Lijsterweg in Sliedrecht wonen ruim 150 senioren. Tieman: ,,Zij hebben indertijd gekozen voor een appartement in de Serviceflat, bijvoorbeeld omdat zij niet langer belast wilden zijn met werkzaamheden in en rond het huis en verzekerd wilden zijn van een veilige en comfortabele woonomgeving met de zekerheid van zorg. Ook vindt men het prettig om onder leeftijdsgenoten te wonen en deel te kunnen nemen aan de verschillende sociale activiteiten. De kracht van het wonen binnen de serviceflat is de combinatie van enerzijds veilig en zelfstandig wonen in het eigen appartement, met anderzijds een setting waarin 24 uurs aanwezigheid van professionele zorg is gewaarborgd. Voor mensen die rekening houden met de mogelijkheid dat zij in de toekomst zorg nodig hebben, maar ook voor mensen die al een zorgindicatie hebben, is het wonen in de serviceflat daardoor een interessante optie."

De gemiddelde leeftijd van de bewoners van de Serviceflat Drechtstreek aan de Lijsterweg in Sliedrecht ligt boven de 80 jaar. Ongeveer dertig procent van de bewoners van de serviceflat is in meer of mindere mate afhankelijk van professionele zorg. Deze zorg wordt geboden door het Zorgteam Drechtstreek, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week in huis aanwezig is en in geval van nood door middel van de aanwezige persoonsalarmering kan worden gealarmeerd.

Meer info: Stichting Senioren Residenties Drechtstreek. Lijsterweg 31, 3362 BB Sliedrecht, 0184-414355, info@stichtingdrechtstreek.nl, www.residentie-drechtstreek.nl.

advertentie
advertentie