Merwede bewijst zichzelf goede dienst

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft zichzelf een goede dienst bewezen door afgelopen zaterdag thuis te winnen van het Hardinxveldse HKC met 15-13. In de strijd tegen degradatie nemen de Sliedrechtse korfballers zodoende afstand van ACKC en haken ze aan bij Velocitas, HKC en HKC Utrecht.

Beide ploegen startten snel en binnen enkele minuten werd er acht keer gescoord, netjes verdeeld over de thuisploeg en de gasten. Zo werd het publiek op een mooie pot korfbal getrakteerd. Bij die stand van 4-4 ging HKC soepel door met scoren en stokte het even bij Merwede. De Hardinxveldse opponent liep zo 2 a 3 punten uit en hield dit gat vast tot de rust: 9-12.

De rust werd benut om de koppen bij elkaar te steken en samen uit te spreken dat er harder geknokt moest worden. Merwede liet in de eerste helft te veel toe, waardoor HKC te makkelijk kon scoren. Dat moest beter. Zo gezegd, zo gedaan. In de tweede helft beten de Sliedrechters zich vast in de wedstrijd. HKC werd onder druk gezet en Merwede kroop dichterbij. Van 9-12 werd het 13-13, waarna Merwede nog twee keer wist te scoren wat een eindstand van 15-13 opleverde. Er werd dus slechts één doelpunt geïncasseerd na rust.

De overige uitslagen hebben niet voor verrassing gezorgd, waardoor er vijf ploegen zijn die nog niet veilig zijn in deze poule.