'Afrikaans koor weet nu waar de heupen zitten'

Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een interview met Het Kompas gaf initiatiefneemster Eja Kuipers al aan dat de leden van het Afrikaanse koor op ontdekkingsreis moesten. ,,Uitvogelen waar de heupen zitten." De zoektocht is geslaagd. Inmiddels staat het koor als een huis, met meer dan veertig zeer enthousiaste dames. Een keer in de twee weken zingen en swingen de leden. Los, gaan de heupen. ,,Onze dirigent Bobby leert ons zingen, Afrikaans dansen en swingen. Het Afrikaanse lied is warm en puur. De teksten gaan over het gewone leven en ze worden recht uit het hart gezongen. De liederen hebben het echte Afrikaanse timbre en klinken met de vier verschillende stemsoorten fantastisch.

De Angolese dirigent studeerde muziek in Angola en Cuba en is gespecialiseerd in zowel klassieke muziek als Angolese en Latijnse muziek. Hij heeft een muziekschool in Rotterdam (zie www.gouveiamuziekschool.nl). ,,Het is ongelooflijk wat deze man in korte tijd voor elkaar krijgt. Dankzij zijn grote vakkennis en zijn aanstekelijke enthousiasme is het iedere keer heerlijk om met de groep te dansen en te zingen. De expressie staat bij hem voorop, maar ook komen ademhalingsoefeningen aan bod. Bobby werkt het liefst met sopraan, alt, tenor en bas. We redden ons ook aardig met de baspartijen, maar echte bassen worden gemist. Voor heren is er dus altijd plaats", aldus Kuipers.

De repetitieavond is op dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur, in de foyer van de Christengemeente aan de Breedeway. Het eerste optreden is ook al gepland, op 28 april in de feesttent aan de Sluisweg. Voor meer informatie: Eja Kuipers, 0184-621142, ejakuipers@gmail.com; Henny, 06-47129333 of Henny@ihb.nu.

advertentie