Leerlingen Bleyburgh ontdekken Baggermuseum

12 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Bleyburgh school in Sliedrecht doet mee aan “De Ontdekking”, het provinciale project waarin scholen voor primair onderwijs samenwerken met culturele instellingen in hun gemeente. De Bleyburgh school wil zich vooral gaan toeleggen op het ontdekken van het Baggermuseum. Dit zal gebeuren door middel van workshops, gegeven door een locale keramiste, en excursies die betrekking hebben op het baggeren van toen en nu. In de week van 24 maart sluit de school het project feestelijk af met spectaculaire presentaties en de uitreiking culturele kaart van de gemeente Sliedrecht.

Elf scholen uit de hele provincie zijn geselecteerd om mee te doen aan de vierde editie van “De Ontdekking”. Deze scholen gaan in kaart brengen welke interessante culturele bronnen (van molen tot theatergezelschap, van beeldend kunstenaar tot oudheidkamer) er in de omgeving van hun school te vinden zijn en zullen er een aantal met hun leerlingen gaan ontdekken.

Aan de vorige drie edities van het project deden al 58 scholen mee. Vanwege de enthousiaste reacties werd het project verlengd en krijgen elf scholen in de overgebleven gemeenten van Zuid-Holland weer de kans mee te doen aan “De Ontdekking”.

De Ontdekking is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door Kunstgebouw, Erfgoedhuis en ProBiblio.

advertentie
advertentie