Eerste schaakteam wint ruim

13 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door het Zeeuwse Landau Axel 1 met maar liefst 6-2 te verslaan. De Zeeuwse Belgen vochten voor hun laatste kans tegen degradatie en waren op volle oorlogssterkte naar de Sliedrechtse Stoeprand getogen. In de Stoeprand heeft het eerste team van Sliedrecht nog nooit verloren en ook in deze wedstrijd werd deze reeks niet onderbroken.

Teamleider zag zijn team matig uit de startblokken komen en een na anderhalf uur spelen zag het er niet best uit. Echter, nadat Wim Pool zijn mindere stelling naar remise wist te spelen keerden de kansen in het voordeel van de thuisclub. Ook Juan Garcia wist een minder staand eindspel te keepen naar remise. Wintersporter Peter van den Bergh veegde zijn sterke tegenstander van het bord als was hij met een Olympische afdaling bezig. Dat betekende een 2-1 voorsprong en aandachtig toeschouwer Ed Trompet zag dat het goed was.

Gelegenheidskopman Hans Klein speelde als in zijn oude tijden in de hoofdklasse en wist zeer fraai te winnen van de sterkste speler van Landau. Toen invaller Robert van Rekom ook nog vanuit verloren positie zijn tegenstander pardoes mat wist te zetten was het gebeurd met de Zeeuwen. En voor Sliedrecht kwamen er nog meer meevallers. Kees Wessels wist zijn door iedereen als verloren beoordeelde stelling alsnog te winnen. Topscorer Naomi Snikkers keepte zich sterk naar remise, terwijl invaller Wim Hokken een betere stelling remise gaf.

Eindstand dus 6-2 voor Sliedrecht 1, dat vanaf nu vrijuit kan spelen. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Sliedrecht 1 op een gedeelde tweede plaats.

In de eenentwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zat Theo Dekker eindelijk weer achter het bord. En dat deed de hevig tegenspartelende Peter Vis geweten. Na een spannende en moeilijke partij wist Dekker uiteindelijk de partij in het verre eindspel te winnen. Hij steeg daardoor weer naar de top-10 waar hij ook thuis hoort.

Van de top kwam alleen Jerry van Rekom aan het werk en die kwam niet verder dan remise tegen een weer toverende Henk Prins.

Zeer verheugend was de comeback van Leen Dubbeldam, die het Joost Stoker knap lastig maakte, maar toch verloor.

Snelle zeges waren er voor Jan Sulman (tegen Evert Bos) en Peter Dekker op André van Dieën.

Uitslagen:

Jerry van Rekom - Henk Prins ½-½

Theo Dekker - Peter Vis 1-0

Kees Wessels - Henri Hartog 1-0

Jan Sulman - Evert Bos 1-0

Floris Verweij - Gerard Kolenbrander 1-0

Jan Veenis - Martin Prins ½-½

Andre van Dieen - Peter Dekker 0-1

J.W. Kraaijeveld - Hans Snel 0-1

Marcel Klein - Mark van Hulst 0-1

Leen Dubbeldam - Joost Stoker 0-1

advertentie
advertentie