Klarinettistendag trekt 65 blazers naar Sliedrecht

13 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op zaterdag 12 februari vond in Sliedrecht voor het eerst een Klarinettistendag plaats, georganiseerd door Muziekvereniging Crescendo. De opkomst was onverwacht hoog; wel 65 klarinettisten van alle leeftijden en uit de hele regio kwamen naar Sliedrecht om een dag de longen uit het lijf te blazen.

De dag bestond uit verschillende workshops en repetities onder leiding van dirigent Pieter Zwaans en de klarinetdocenten van Muziekvereniging Crescendo; Annet Kleinjan en Joyce Bellefroid. De groep werd opgesplitst in drie kleinere groepen: het kidsensemble, een beginnersensemble en een gevorderd ensemble. Dit laatste ensemble was met 45 muzikanten veruit de grootste en was dan ook meer een orkest te noemen.

De opkomst was zo ontzettend hoog dat alle klarinettisten niet samen in het gebouw van Crescendo pasten. Daarom moest een deel uitwijken naar het Dienstgebouw van de Grote Kerk. Na een lange en leerzame dag enthousiast repeteren gaven de verschillende groepen gezamenlijk nog een concert. Hier liet ook klarinetkoor Mo6 Breda horen wat ze in huis hadden.

Op de foto is een deel van het gevorderde ensemble te zien.

advertentie
advertentie