Inloopavond Watertorenterrein

15 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor het Watertorenterrein zijn vergevorderde plannen voor het bouwen van woningen. Om iedereen goed te informeren over de ontwikkelingen is er op donderdagavond 17 februari een inloopavond van 17.30 tot 19.30 uur in de hal van het gemeentekantoor. Daar worden verschillende aspecten van het bestemmingsplan toegelicht, zoals verkeer en stedenbouw.

Sinds de informatieavond in april 2008 heeft overleg plaatsgevonden tussen de gemeente, de ontwikkelaar, West 8 (stedenbouwkundig bureau), het dijkcomité De Rivierdijk Wijkt Niet en het Wijkplatform-Oost. Op 4 oktober 2010 nam de gemeenteraad kennis van de resultaten uit deze overleggen en stemde ermee in dat het college van burgemeester en wethouders het voorontwerp bestemmingsplan ‘Watertorenterrein en Rivierdijk 2 tot en met 338’ in procedure brengt en hiermee de officiële inspraakprocedures start.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 18 februari tot en met 31 maart zes weken ter inzage en is in te zien op de website www.sliedrecht.nl en in de hal van het gemeentekantoor.

Na de inspraakperiode voor het voorontwerp bestemmingsplan past de gemeente het plan aan. Het nieuwe plan heet dan het ontwerp bestemmingsplan. Dit is het plan dat het college van burgemeester en wethouders wil uitvoeren, rekening houdend met de reacties op het voorontwerp bestemmingsplan. Ook dit ontwerp bestemmingsplan wordt ter inzage gelegd. De aankondiging komt te staan in het Kompas, op de website www.sliedrecht.nl en in de Staatscourant. Iedereen die opmerkingen over het ontwerp bestemmingsplan wil maken, kan in deze periode een zienswijze indienen bij de gemeenteraad.

De gemeenteraad zal hierna, rekening houdend met eventuele zienswijzen, besluiten of het bestemmingsplan vastgesteld wordt. Als de gemeenteraad positief besluit, kan tot uitvoering van de plannen worden overgegaan.

De procedure om het bestemmingsplan ‘Watertorenterrein en Rivierdijk 2 tot en met 338’ vast te stellen duurt ongeveer één jaar.

Om de bouw van circa tweehonderd koopwoningen in het duurdere segment (plannen die al heel lang bestaan en waarover in 2003 een intentieovereenkomst is ondertekend) was in september vorig jaar veel te doen toen het in de gemeenteraad aan de orde kwam. Met name de belangengroep De Rivierdijk Wijkt Niet liet zich kritisch uit en zei onder andere dat de intentieovereenkomst niet veel voorstelt. Volgens de belangengroep zijn na de informatiebijeenkomst in april 2008 goede gesprekken gevoerd met gemeente en projectontwikkelaar, maar is de uitkomst onbevredigend omdat een minimaal resultaat is bereikt. Bij de gemeenteraad werd relatief weinig gehoor gevonden. Met uitzondering van PRO Sliedrecht, die consistent tegen is, stemden alle partijen in met het in procedure brengen van het ontwerp-bestemmingsplan. Wel met de kanttekening dat een goede oplossing moet worden gevonden voor de verkeerssituatie op dat deel van de Rivierdijk. De gemeenteraad maakt zich zorgen over het toenemend aantal verkeersbewegingen. Wethouder Ad de Waard zegde toe te kijken naar de mogelijkheden voor een rotonde. De wens van omwonenden om het riviertje de Gantel in oude staat te herstellen is financieel onhaalbaar gebleken.

advertentie
advertentie