Voorlezers Gerson en Frederique op naar kwartfinale

15 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Sliedrechtse bibliotheek luisterden zaterdagmiddag drie juryleden en ruim vijftig man publiek aandachtig naar tien mooie verhalen over boze heksen, rommelige juffen, kersverse brugklassers, getikte klokken en nog veel meer. Zij moesten zich echter niet te veel laten meeslepen. Het ging niet in de eerste plaats om de soms spannende, soms grappige verhalen maar meer om de manier waarop deze werden voorgelezen. In de bieb werd namelijk de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Tien winnaars van de schoolrondes zetten hier dapper een volgende stap op de weg die via de regionale voorronde moet leiden naar de provinciale finale en wellicht zelfs de landelijke finale op woensdag 25 mei in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Het was geen makkelijke taak voor de jury de beste twee voorlezers te kiezen uit de tien deelnemers. Uiteindelijk viel hun keuze unaniem op de 11-jarige Frederique Kossen uit Papendrecht die voorlas uit 'Boze heks geeft een feest' van Hanna Kraan en de 12-jarige Gerson Molenaar uit Nieuw-Lekkerland die voorlas uit 'Dropbom' van Corien Oranje. Eervolle vermeldingen waren er voor Denisse Muller (11 jaar) uit Hendrik-Ido-Ambacht en Sanne de Jong (10 jaar) uit Sliedrecht. Maar ook voor alle andere deelnemers, allen winnaars op hun eigen basisschool, waren er welverdiende oorkondes en grote zakken snoep. Hun namen: Gino van Herpen (Hendrik-Ido-Ambacht, Romy de Deugd (Sliedrecht), Hiba Kassimi (Sliedrecht), Carine van der Sluijs (Sliedrecht), Fleur Dikkeboom (Sliedrecht) en Lotte Hagestein (Papendrecht).

Op de foto staan de twee winnaars, Gerson en Frederique, zittend. Zij gaan nu dus door naar de kwartfinale (regionale voorronde).

advertentie
advertentie