Historisch moment

17 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Oude foto: 'Sliedrechtse stoep'

Gelukkig worden Sliedrechtse beelden uit het verleden nog herkend. Zo ook deze foto van de Poelenstoep in de vroegere Wijk A. Wat wil je, de ouders van Rijna Schroots woonden in het tweede huis van links. Zij is er geboren. T. Mali herkent het schoolgebouw op de achtergrond. School 1, later Boerhaaveschool. De foto zal, gezien het model van de auto, gemaakt zijn tussen 1955 en 1965. Jaap van der Vlies, die heel snel reageerde voegt hier aan toe dat de auto wel eens van Van Hattem geweest zou kunnen zijn. Ze zouden daar te huur geweest zijn. Anton van Velthuizen is wel heel zeker van zijn zaak. Hij woont al 20 jaar in de Poelenstoep. Anja Bikker laat weten dat alles wat op deze foto staat intussen is afgebroken… Een deel van Sliedrecht uit het verleden en nog een beetje heden! Dat beetje betreft dus alleen de naam: Poelenstoep.

Nieuwe foto: 'Bootje varen'

Een zonnige dag. Opa en oma een dagje uit met de kinderen? Zo te zien hebben ze wel plezier. Wellicht herkent u de personen op deze foto. Weet u misschien zelfs wel waar de foto gemaakt is? Is het ook na te gaan in welk jaar dat gebeurd is? Komen er bij u namen bovendrijven? Allemaal vragen waarop we van u een antwoord hopen te krijgen. Laat het even weten! Wij melden het een volgende keer.

Emailadres: Bas Lissenburg:e-mail info@historie-sliedrecht.nl of aan Bas Korporaal, Kerkbuurt 241, 3361 BH, Sliedrecht, telefoon 0184-417192, e-mail: bkorporaal@chello.nl.

advertentie
advertentie