Impuls voor mobiliteit bewoners Waardeburgh

23 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Afgelopen dinsdag was het een drukte van belang in het anders zo rustige Sliedrechtse zorgcentrum Parkzicht. Onder toeziend oog van de toegestroomde bewoners nam de heer H.C. Klop namens de Stichting Waardeburgh een spiksplinternieuwe rolstoelbus in ontvangst. De bus is geschonken door diverse sponsoren, waarbij de Pietje Vlot Stichting, Rotaryclub Sliedrecht e.o. en de Lions Alblasserwaard het leeuwendeel voor hun rekening namen.

De heer Klop, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Waardeburgh, verklaarde ‘zeer in zijn nopjes te zijn’ met de nieuwe bus: ,,Al lange tijd was er vraag naar zo’n voorziening. Relatief veel van onze cliënten zijn rolstoelgebonden en kunnen daarom geen gebruik maken van de welbekende Sjuttulbusjes. Door de inzet van een speciale grote rolstoelbus kan het welbevinden van deze groep nu aanzienlijk worden verhoogd. We hebben al reeksen aan uitstapjes in de planning. Ja, wij zijn zeer in onze nopjes en onze cliënten zullen dat zeker ook zijn, nu en in de toekomst.”

De vertegenwoordigers van de drie hoofdsponsoren gaven in hun korte toespraken aan blij te zijn een impuls te kunnen geven aan de mobiliteit van de rolstoelgebonden bewoners. ,,Je fysiek buiten je leefomgeving kunnen verplaatsen is voor een ieder van groot belang; je wereld wordt groter en je hebt meer plezier in het leven. En het is bewezen dat plezier leidt tot een langer leven, en dat willen we toch allemaal?”

Op de foto: De heer H.C. Klop (St. Waardeburgh) knipt het lint door waarmee de overdracht een feit is. Hij wordt geflankeerd door A.H. Groen (St. Pietje Vlot), J. Smittenaar (St. Waardeburgh), J. Huijbers (Rotary), R. Grünewald (Lions).

advertentie
advertentie