Baars en Witzier hebben hun krachten gebundeld

23 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In een fraai pand op het adres Kerkbuurt 17 is Baars Verzekeringen gevestigd. Begin dit jaar nam het bedrijf Witzier pensioenen en verzekeringen uit Nieuwpoort over. “Dit betekent een verbreding van de activiteiten waar de klanten zeker hun voordeel mee kunnen doen”, constateren Bart Baars en André Witzier die nu samen het gezicht van de zaak vormen.

Door Ria Scholten

André werkt 3,5 dag per week voor Baars Verzekeringen. Daarnaast is hij anderhalve dag actief voor zijn eigen bedrijf. Witzier administraties heeft met name ZZP’ers en kleine ondernemers tot klant, maar verzorgt ook aangiftes inkomstenbelasting voor particulieren. De Nieuwpoorter kijkt positief tegen de overname aan. ,,Voor mijn klanten betekent de overgang naar Baars alleen dat de naam is veranderd. Verder is alles voor hen hetzelfde gebleven”, vertelt hij. ,,Bart en ik kijken op dezelfde manier tegen ons werk aan. We houden van korte lijnen en een open communicatie met de klanten. We hebben een dienstverlenend beroep en komen juist in actie wanneer de nood voor de klant het hoogst is.”

,,Door de overname kunnen we onze positie in de Binnenwaard versterken. We kunnen nagenoeg ieder risico verzekeren. Mensen moeten zich wel realiseren dat de mate waarin ze dit doen consequenties heeft voor een eventuele uitbetaling”, aldus Bart. ,,Hoe lager het risico wat men wil lopen, hoe hoger de premie. Baars Verzekeringen biedt een breed pakket aan verzekeringen op het gebied van schade, leven en pensioen en hypotheken.” Zowel André als Bart vindt het belangrijk om met de klant mee te denken. ,,Soms komen er vragen aan de orde als ‘is het financieel verantwoord om pensioenrechten die bij verschillende werkgevers zijn opgebouwd samen te voegen’. Dit zijn zaken die je zeer serieus moet bekijken”, vertellen ze. ,,Een ander hot item is de stijging van de premies van de autoverzekeringen. We hebben een schaderijke periode achter de rug met veel ongemakken in het verkeer. Als mensen in die periode bijvoorbeeld tweemaal een schuldschade hebben gehad dan is de kans groot dat ze schrikken van de nieuwe premie die ze moeten betalen. Wij zijn niet gebonden aan een bepaalde maatschappij en dat geeft ons de ruimte om voor hen op zoek te gaan naar de meest gunstige oplossing.”

Het familiebedrijf Baars is diepgeworteld in de lokale samenleving. ,,Hele generaties brengen hun verzekeringspakket bij ons onder. Met veel van onze klanten hebben we in de loop van de jaren een band op gebouwd, vertelt Bart. ,,We zitten immers bij mooie, maar ook bij droevige gebeurtenissen bij de mensen aan tafel. Ook de kinderen van onze klanten kiezen er nogal eens voor om van onze diensten gebruik te maken. Graag willen we benadrukken dat onze dienstverlening zowel op particulieren als op bedrijven gericht is. We kunnen een woonhuis voor een klant verzekeren, maar ook een compleet wagenpark voor een bedrijf.”

Baars Verzekeringen is telefonisch bereikbaar via 0184-414066 en 0184-612842. Zie voor uitgebreide informatie de website: www.baarsverzekeringen.nl.

Foto-onderschrift: Bart Baars (l.) en André Witzier hebben de handen ineen geslagen.

advertentie
advertentie