VVD-café over milieu en energie

25 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De VVD-afdelingen uit de regio Drechtsteden/Alblasserwaard hielden donderdag 24 februari een politiek café in sociëteit De Spijcker in Hardinxveld-Giessendam. René Leegte, tweede kamerlid van de VVD voor energie en milieu was gastspreker. In het teken van de Provinciale Statenverkiezingen op 3 maart was ook de Provincie Zuid-Holland vertegenwoordigd met gedeputeerde Erik van Heijningen, statenlid Ivo ten Hageen kandidaten Herman van Santen uit Gorinchem en Xandra Hovius uit Dordrecht.

Nadat Leegte zijn visie op duurzame energie in relatie tot het milieu en economie had gegeven was er discussie onder leiding van Cees den Bakker met de aanwezigen. René gaf onder andere het belang aan om minder afhankelijk te worden van fossiele energiebronnen, niet alleen omdat deze niet onuitputtelijk zijn maar ook vanwege het milieu. Hij meent dat op dit moment kernenergie de beste optie is. Wind- en zonne-energie kosten nog teveel en leveren te weinig energie. ,,Wie CO2 een probleem vindt kan niet tegen kerncentrales zijn", stelde hij.

Erik van Heijningen ging vooral in op de organisatie van de provincie. De provincie heeft het aantal ambtenaren in de afgelopen vier jaar al terug gebracht met 400 man. ,,Minder overheid is minder belasting. Waar de overheid een taak heeft, denk aan veiligheid en milieu, moet het goed geregeld zijn."

Herman van Santen noemde het belang van goede verbindingen; de verbreding van de A27 en de A15 zijn hard nodig voor onze regio.

advertentie
advertentie