Sliedrecht sport verliest wedstrijd en koppositie

27 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heeft een kater te verwerken. Het 3-0 verlies tegen concurrent Pollux dat daarmee de koppositie overnam is hard aangekomen. Niet dat de nederlaag beslissend is, Sliedrecht was al door naar de play offs, maar het gevoel dat er meer in had gezeten overheerste na afloop bij de Sliedrechtse volleybalsters en supporters.

De sfeer zat er goed in in de bomvolle Stoep. Niet alleen het blauw-witte legioen liet horen dat ze er zin in had, ook de Pollux-aanhangers zorgden voor de nodige herrie met flinke trommels. Niet alleen op de tribune, ook op het veld ging de strijd in eerste instantie gelijk op. Tot 8-8; bij die stand produceerde Pollux een prima servicebeurt waarmee de ploeg zomaar op 10 punten voorsprong kon komen. Voldoende om de eerste set rustig uit te spelen: 18-25.

In de tweede set begon Sliedrecht iets feller en pakte direct een kleine voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot het aantal persoonlijke fouten begon toe te nemen, met name in de service. Pollux kwam weer op gelijke hoogte en putte hieruit moed voor de beslissende fase van de set. Wissels aan Sliedrechtse zijde mochten niet meer baten. Pollux won het spannende einde met 23-25.

Ook op de tribune wonnen de gasten uit het oosten de strijd om de decibellen. Het tekende de wedstrijd. Pollux was daadkrachtiger en besliste de set en dus de wedstrijd in haar voordeel.

advertentie
advertentie