Sliedrecht Sport als derde play-offs in

6 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben de uitwedstrijd tegen Weert zaterdag niet weten te winnen. Met de setstanden 25-17, 17-25, 25-22 en 25-23 bleken de Limburgse dames dit keer te sterk. Voor Sliedrecht Sport betekent dit de ploeg na maandenlang aan kop te hebben gestaan nu genoegen moet nemen met de derde plek en in de play offs moet starten tegen Alterno uit Apeldoorn.

Trainer-coach Meino Rozendal relativeerde na afloop de terugval op de ranglijst. ,,Die koppositie was wel wat vertekend omdat wij de sterkste ploegen in de laatste wedstrijden troffen. We zitten gewoon met drie ploegen heel dicht bijelkaar." Nadelig is het wel, gaf hij toe. ,,Het betekent dat we een eventuele beslissende wedstrijd uit spelen." De play-offs worden namelijk gespeeld volgens een best off three duel waarbij het team dat als eerste twee duels weet te winnen zich plaatst voor de kampioenspoule. ,,We moeten gewoon vol aan de bak en verder van wedstrijd tot wedstrijd kijken. Het is er op of er onder."

Het team van trainer-coachgaf in de eerste set het initiatief uit handen. Hierdoor kon Weert een voorsprong uitbouwen die niet meer in te halen was voor de gasten. De tweede set ging lang gelijk tot Sliedrecht Sport wat gas bij gaf en overtuigend de set pakte: 17-25. De laatste twee sets waren spannend, beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, maar tot twee keer toe was het Weert dat aan het langste eind trok. De coach was ondanks het verlies tevreden. ,,Ik heb weer goed volleybal gezien met veel minder persoonlijke fouten dan in de vorige twee wedstrijden", aldus Rozendal.

advertentie
advertentie