Open ochtend bij vier peuterspeelzalen SKA

11 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vier peuterspeelzalen in Sliedrecht van Stichting Kindercentra Alblasserwaard (SKA) houden op donderdag 24 maart een open ochtend van 9.30 tot 11.00 uur.

SKA werkt met de VVE-methode Piramide, waarbij in de vorm van projecten spelenderwijs de ontwikkeling van de peuters gestimuleerd wordt. ,,De peuters leren op de peuterspeelzaal (samen) spelen en delen", vertelt Rita van der Bent, coördinator van SKA. ,,Ze worden in hun ontwikkeling gevolgd en gestimuleerd. Dit gebeurt onder andere door een rijk aanbod aan taal, op peuters afgestemd ontwikkelingsmateriaal en speelgoed. Peuters komen voor hun plezier naar de peuterspeelzaal. Er 'moet' nog niets, maar spelenderwijs worden de peuters door de leidsters (en andere peuters) gestimuleerd. Mede hierdoor is het spelen op de peuterspeelzaal een goede voorbereiding voor de basisschool."

De peuters komen minimaal twee vaste dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Peuters die een indicatie via het consultatiebureau hebben spelen minimaal vier dagdelen per week. Per dagdeel zijn drie gediplomeerde leidsters aanwezig om de kinderen te begeleiden, waardoor het mogelijk is aan kinderen die een extra stimulans nodig hebben individueel aandacht te schenken.

SKA beheert in totaal tien peuterspeelzalen verspreid in de regio, een Buitenschoolse Opvang in Sliedrecht en een kinderdagverblijf met Buitenschoolse Opvang in Giessenburg. In de gemeente Sliedrecht zijn vier peuterspeelzalen. Op donderdag 24 maart kunnen belangstellende ouders samen met hun kind van 9.30 uur tot 11.00 uur een kijkje nemen bij één (of alle vier) peuterspeelzaallocaties. Onder het genot van een kopje koffie kunnen zij kijken hoe de kinderen spelen en hoe er door de pedagogisch medewerkers met de peuters gewerkt wordt. Tevens is er de mogelijkheid tot vragen te stellen en kunnen peuters direct aangemeld worden. Kinderen kunnen voor de peuterspeelzaal vanaf 1 jaar ingeschreven worden. Door tijdige inschrijving is plaatsing op het gewenste tijdstip (vanaf 2 jaar) meestal mogelijk. Plaatsing vanuit de wachtlijst geschiedt op datum van inschrijving.

Ouders met een minimuminkomen kunnen een tegemoetkoming in de ouderbijdrage aanvragen. Formulieren voor deze aanvraag zijn op de speelzalen aanwezig of via het kantoor van SKA op te vragen.

De peuterspeelzalen van SKA in Sliedrecht zijn: Jip & Janneke, Valkweg 8; De Lapjeskat, Valkweg 8; Madelief, Maaslaan 10; 't Klavertje 4 Prickwaert 204

Voor informatie: 0183-61 77 55 of 06-456 266 36. Emailadres: info@ska-kindercentra.nl.

advertentie
advertentie