Workshop 'Zelf je hoofdpijn wegmasseren'

11 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de recreatieruimte van De Tuinfluiter flat in Sliedrecht wordt maandagavond 28 maart de workshop 'Zelf je hoofdpijn wegmasseren' gegeven. Deze workshop wordt gegeven door Esther Streur en Christien Grotentraast. De workshop begint om half acht en duurt ongeveer 2,5 uur. Meer informatie is te lezen op www.releasewell.com of neem contact op met Esther via 06-12425231.

Het doel van de workshop is om zelfstandig hoofdpijnklachten zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn en migraine te kunnen behandelen. ,,Veel pijn, en dus ook hoofdpijn, wordt veroorzaakt door kleine spierknoopjes, ook wel triggerpoints genoemd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 75 procent van de pijnklachten wordt veroorzaakt door deze triggerpoints. In elke spier kunnen triggerpoints voorkomen en elk triggerpoint heeft zijn eigen specifieke pijnpatroon. Het goede nieuws is: bij een triggerpoint is er niets kapot in het lichaam en je kunt triggerpoints heel goed zelf masseren, waardoor ze minder pijnlijk zijn of zelfs helemaal verdwijnen", vertelt Esther Steur.

De workshop 'Zelf je hoofdpijn wegmasseren!' bestaat uit drie onderdelen. Christien Grotentraast: ,,Het eerste deel is theoretische uitleg, waarin wordt uitgelegd hoe spieren werken, wat triggerpoints zijn, hoe ze ontstaan en waarom ze niet vanzelf weer weggaan, wanneer je wel of niet mag masseren en hoe je bij jezelf op een gezonde manier triggerpoints kunt behandelen. Het tweede deel is het praktijkgedeelte, waarin je bij jezelf de spieren gaat voelen, gaat controleren op triggerpoints en ze ook zelf gaat masseren. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van ondersteunende hulpmiddelen. In het laatste deel leer je hoe je spieren kunt ontspannen om daarmee recidive (terugval) te voorkomen."

Deelnemers ontvangen een uitgebreide, geïllustreerde syllabus, waarin alles nog eens is na te lezen. Ook zijn hierin alle besproken spieren en pijnpatronen terug te vinden, de mogelijke oorzaken en een duidelijke uitleg aan de hand van foto's, hoe deze spieren te masseren.

Deze workshop is de eerste van een vierluik. Andere workshops die nog gaan volgen hebben als thema RSI-klachten (nek, arm, schouder), rugklachten en been- en knieklachten. Deze workshops worden gegeven in Sliedrecht, Nieuw Lekkerland en Krimpen aan den IJssel en kunnen ook op locatie (in-company) worden gegeven.

Esther Streur werkt sinds 2007 als professioneel masseur. Ze werkt persoonsgericht en combineert verschillende massagetechnieken tot een unieke behandeling. Haar doelstelling: de cliënt volledig in eigen kracht te zetten en het voorkomen van klachten. Christien Grotentraast is sinds 2006 werkzaam als professioneel masseur. In de loop der jaren heeft zij zich gespecialiseerd in pijnbestrijding, waarbij niet alleen de klachten worden behandeld, maar de cliënt ook inzicht verkrijgt in de oorzaak en het voorkòmen van zijn/haar klachten.

advertentie
advertentie