Eerste schaakteam stunt opnieuw in Zeeland

13 maart 2011 om 00:00 Nieuws

TERNEUZEN - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij bewezen de 'angstgegner' voor Terneuzen te zijn. In Zeeland wist het team van Jerry van Rekom nipt, maar zeer verdiend, met 4,5-3,5 te winnen. Op papier is Terneuzen 1 veel sterker dan Sliedrecht 1, maar in de praktijk blijkt al voor het derde seizoen achter elkaar het tegenovergestelde.

De wedstrijd begon met 8 tegen 6, omdat Hans Klein en Wim Pool in een file waren beland en een half uur te laat arriveerden. Geen ideale start voor het Sliedrechtse vlaggenschip.

Na twee uur spelen zag het er echter goed uit voor Sliedrecht; vele borden stonden goed tot beter. Dat resulteerde in een 'voorbereide' winst van Kees Wessels en een prima zege van Juan Garcia, die de ongeslagen Renzo Ducarmon fraai versloeg.

Daarna leek de wedstrijd te kantelen. Wout Boer verspeelde zijn gewonnen stelling en moest genoegen nemen met remise. Wim Pool miste zijn half uur bedenktijd en greep in het laatste kwartier mis, terwijl kopvrouw Naomi Snikkers na goed tegenspel te hebben geboden aan de 2300-speler Matthieu Freeke alsnog onderuit ging. Zo stond het weer gelijk.

In het laatste half uur voor de eerste tijdcontrole sloeg Sliedrecht echter keihard toe. Een ontketende Bert van de Donk combineerde zijn tegenstander van het bord, terwijl Peter van den Bergh vanuit gelijke stand een gewonnen stelling bereikte; 4,5-2,5! Daardoor kon Hans Klein zijn verloren stelling met een gerust hart opgeven.

Prachtige en verrassende zege voor Sliedrecht 1, dat met 10 punten op een tweede plaats staat. De laatste twee wedstrijden - thuis - kunnen vrijuit gespeeld worden. Wie weet wat er dan nog mogelijk is...

De vijfentwintigste ronde van de interne competitie was vooral succesvol voor tweevoudig kampioen Peter van den Bergh. Zelf won de favoriet van Pieter Blokland, terwijl grootste concurrent Wim Hokken verloor van een ontketende Theo Dekker, die de negentienvoudig kampioen weinig kans gaf. Wout Boer verspeelde ook wat punten door zijn remise tegen Jerry van Rekom, maar heeft zeker nog titelkansen. Wim Pool en Robert van Rekom deden ook goede zaken door te winnen van respectievelijk Kees Wessels en Floris Verweij.

Opvallend was de eerste remise van Leen Dubbeldam na zijn comeback. Tegen Michiel vd Berg verdiende hij het eerste halfje na ruim 3 uur spelen.

Jan Willem Kraaijeveld en Leo Koppelaar gaan uitmaken wie kampioen wordt van de derde groep., Beiden boekten overtuigende zeges; Kraaijeveld tegen Mark van Hulst en Koppelaar tegen Hans Dubbeldam.

Uitslagen senioren:

Peter van den Bergh - Pieter Blokland 1-0

Wim Hokken - Theo Dekker 0-1

Wout Boer - Jerry van Rekom ½-½

Robert van Rekom - Floris Verweij 1-0

Kees Wessels - Wim Pool 0-1

Jan Veenis - Kees vd Does ½-½

J.W. Kraaijeveld - Mark van Hulst 1-0

Leo Koppelaar - Hans Dubbeldam 1-0

Marcel Klein - Hans Snel 0-1

Michiel van den Berg - Leen Dubbeldam ½-½

advertentie
advertentie