Leren kanovaren in de Biesboschnatuur

18 maart 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Langs beverburchten, griendbossen en moerassen trekt de kanovaarder voort. Ondertussen vliegt de zeldzame ijsvogel zomaar voor hem uit en ziet hij rechts van hem een bever aan een wilgentak knagen. De Dordtse kanovereniging Dajaks geeft alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam de mogelijkheid om deze ervaring mee te maken. Vanaf 14 april organiseert de kanovereniging een serie introductiecursussen waarbij de deelnemers niet alleen leren kanovaren, maar ook op plaatsen komen die alleen per kano bereikbaar zijn.

De cursussen worden gegeven door ervaren leden van Dajaks die niet alleen kunnen kanoën, maar ook de mooiste plekjes in de Biesbosch kennen. Iedere cursus bestaat uit vier avonden in aansluitende weken: Twee avonden bestaan uit een instructie en oefening van een aantal basis-technieken. Daarnaast gaan de deelnemers twee keer onder begeleiding een tocht varen in de Hollandse Biesbosch en de Nieuwe Merwede.

In 2011 start de donderdagavondcursus op 14 april, de woensdagavondcursus op 27 april en de maandagavondcursus op 9 mei. De deelnamekosten bedragen €25. De betaalde deelnamekosten krijgen deelnemers terug als korting op de contributie indien ze besluiten aansluitend lid te worden van de vereniging.

Aanmelden voor een cursus kan via de website www.dajaks.nl. Na aanmelding worden de deelnemers over de verschillende cursuscycli verdeeld. Per cursusavond zijn maximaal drie begeleiders aanwezig voor maximaal negen cursisten. Meer informatie is te vinden op de website van Dajaks: www.dajaks.nl.

advertentie
advertentie