Sliedrecht Sport uitgeschakeld voor kampioenspoule

20 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door ook de tweede play-off wedstrijd van Kindercentrum Alterno te verliezen (3-1) zijn de volleybalsters van Sliedrecht Sport uitgeschakeld voor kwalificatie naar de kampioenspoule en resteert slechts het spelen om de plaatsen 5 tot en met 8. In een spannende strijd viel het keerpunt in de tweede set toen Sliedrecht Sport verzuimde de winst naar zich toe te trekken en daarmee Alterno terug in de wedstrijd bracht met alle gevolgen van dien: 19-25, 28-26, 25-19, 25-23.

Bijna het hele seizoen was de Sliedrechtse ploeg de trotse lijstaanvoerder in de DELA League. Tot een teleurstellende serie nederlagen ze in enkele weken terugdrong in de grijze middenmoot van het Nederlandse volleybal. Qua resultaat kan het team zelfs niet meer aanknopen aan het voorgaande seizoen, toen uiteindelijk nog de vierde plaats werd bereikt.

De teleurstelling was dan ook bijzonder groot na afloop, waar menig speelster de tranen de vrije loop liet en ook coach Meino Rozendal moeite had zijn emoties te bedwingen. ,,Dit is een harde klap voor dit team, dat geknokt heeft voor wat het waard was. Maar het kreeg te maken met een mentaal prima ingestelde tegenstander, die zich uiteindelijk verdiend voor de finalepoule heeft geplaatst. Wij zullen deze klap moeten zien te verwerken om er in de afsluitende wedstrijden weer volledig te zullen staan."

Sliedrecht Sport begint de troostpoule met een thuiswedstrijd tegen VC Sneek, a.s. zaterdag 26 maart aanvang 19.30 uur.

advertentie
advertentie