Eerste damesteam vv Sliedrecht bekoopt slechte start met verlies

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een slecht eerste kwartier in de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande HSSC'61 is de Sliedrechtse dames duur komen te staan.

De eerste doelkans was weliswaar voor Sliedrecht, maar daarna sloeg HSSC binnen 15 minuten hard toe en stond de 3-0 op het scorebord. Sliedrecht kreeg geen vat op het vlotte combinatievoetbal vanaf het middenveld. Direct na het derde doelpunt rechtte het Sliedrechtse team echter de rug en een fraaie één-twee tussen Claudia Fortuin en Paula van de Berg leidde dankzij de attente Sharon Goedhart tot de 3-1. De goal bracht het geloof in eigen kunnen weer terug in de Sliedrechtse gelederen. De tegenstander werd beter van het eigen doel af gehouden en afgezien van een schot dat door Sharona de Goeij tot hoekschop werd verwerkt, liet de verder degelijk spelende defensie van Sliedrecht het niet meer gevaarlijk worden.Aanvallend was Sharon Goedhart regelmatig te sterk voor haar tegenspeelster, die zich voornamelijk kon beperken tot het 'fijnere' duw- en trekwerk. Een handelwijze die te vaak door de vingers werd gezien door de scheidsrechter. Eenmaal in de buurt van het vijandige doel was Sliedrecht niet doortastend en scherp genoeg om de aansluitingstreffer te vinden.

Om na rust de slag op het middenveld vaker in Sliedrechts voordeel te beslissen, werd Samira Bor gekoppeld aan de belangrijkste spil aan HSSC-zijde. Een nuttige omzetting omdat een deel van het gevaar hiermee ontmanteld werd. Toch lukte het Sliedrecht niet om de wedstrijd sterker te laten kantelen. HSSC bleef redelijk verzorgd voetballen zonder echter uitgespeelde kansen te creëren. Sliedrecht bleef verdedigend goed op de been, maar kon of een kans niet omzetten in een doelpunt (schot Sharon Goedhart in zijnet) of zag een kans in de kiem gesmoord door een bijzondere toepassing van de voordeelregel (Ilse Verwijs).

Om in de slotfase nog iets te forceren, werd Dyonne Fortuin mee naar voren gestuurd, echter zonder het gewenste resultaat. Dat hierdoor achterin ruimte ontstond die twee minuten voor tijd tot een vierde HSSC-goal leidde was slechts van belang voor het wedstrijdformulier.

Volgende week zal Sliedrecht moeten laten zien dat het lering heeft getrokken uit deze wedstrijd.