Zonnepont Biesbosch vaart weer

23 maart 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Bij Biesboschcentrum Dordrecht gaat op vrijdag 1 april Zonnepont 7 weer in de vaart. Dit voetveer vormt de verbinding tussen het bezoekerscentrum en het Griendmuseumpad, een natuurwandelpad in Nationaal Park De Biesbosch.

Zonnepont 7 is een elektrisch aangedreven veer, waarvan de motor wordt gevoed door zes zonnepanelen. Het vierkante pontje brengt wandelaars in enkele minuten over het Moldiep naar De Kikvorsch of Otterpolder en de Sterling griend. Daar start een wandeling door een openluchtmuseum over het Griendmuseumpad.

Het Griendmuseumpad leidt de wandelaars over een route van 6 kilometer via diverse soorten bruggetjes door een wilgenvloedbos. Op de hoge brug heeft men een mooi uitzicht over de polder en de kreken. Onderweg zien de wandelaars naast wilgensoorten ook vele andere bloemen en planten die kenmerkend zijn voor de Biesbosch, zoals de reuzenbalsemien en de spindotter. De wandeling voert langs een houten griendkeet en de Stenen Keet, een voormalig griendwerkershuisje. Langs de route zijn volop beversporen te vinden en uiteenlopende vogelgeluiden te horen. Er is ook een kortere route van 1,5 kilometer, die alleen door het wilgenvloedbos leidt. In het Biesboschcentrum Dordrecht is een uitgebreide beschrijving van de Griendmuseum-wandeling en een speurtocht voor kinderen verkrijgbaar.

Zonnepont 7 vaart van 1 april tot en met 31 oktober op de dagen dat het Biesboschcentrum open is, elk half uur van 9.45 uur tot 16.45 uur. Een retourtje kost €1,60 voor volwassenen en €.1,15 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en 65-plussers.

Het Biesboschcentrum is het hele jaar open op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Van mei tot en met september is het centrum vanaf 9.00 uur en ook op maandag geopend.

advertentie
advertentie